Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD e in fierbere in teritoriu. Acuzatii dure pentru parlamentarii PSD si Dragnea

psd

Liderii locali ai PSD sunt extrem de nemultumiti de faptul ca ei, spre deosebire de parlamentari, nu vor primi pensii speciale. Acestia acuza faptul ca parlamentarii ar fi facut acest lucru intentionat, special ca legea dedicata lor sa pice la Curtea Constitutionala.

"Să nu uităm că legea asta este făcută de parlamentari, care au vrut să îşi acopere pensiile lor (pensiile speciale pentru parlamentari n.r.). Nu au vrut niciodată să treacă, de aia au lăsat o şopârlă în lege, ca să aibă motiv CCR-ul să o respingă", a declarat un lider judeţean al PSD.

Altii merg cu criticile pana la adresa presedintelui PSD Liviu Dragnea, care teoretic era vazut ca un sustinator al celor din administratia locala.

"Dragnea a tot spus că sprijină această lege. Uitaţi-vă că, din 2012 încoace, orice proiect susţinut de Dragnea a picat sau a fost făcut praf de judecătorii de la Curte", a declarat un alt lider judeţean al PSD, care se referea la Legea descentralizării, susţinută şi promovată de Liviu Dragnea, dar respinsă cu unanimitate la Curtea Constituţională.

Exista insa sperante pentru liderii locali ca macar salariile lor sa creasca, prin legea salarizarii unitare. Este o solutie sustinuta in PSD de Marian Oprisan. Dar potrivit Guvernului, legea salarizarii unitare mai are de asteptat din lipsa de fonduri.

Preşedintele UNCJ, Marian Oprişan, a declarat, pentru MEDIAFAX, că s-a trecut deja peste subiectul pensiilor speciale, însă a explicat că va susţine, în interiorul PSD, legea salarizării unitare, care ar aduce o creştere a salariilor pentru aleşii locali.

"Nu poţi să plăteşti salarii de mizerie în administraţia locală şi să ai pretenţia să ai un act administrativ curat şi să îndepărtezi corupţia. Nu poţi pentru că sumele cu care lucrează aceşti oameni sunt foarte mari, iar presiunea asupra tuturor este imensă", a explicat Oprişan.

"Eu le-am spus colegilor mei să se gândească totuşi că primarii nu au salarii mari. Primarii au foarte multe constrângeri şi foarte puţine drepturi. Ei sunt consideraţi funcţionari publici, însă nu au drepturile pe care le au funcţionarii publici", preciza şi Liviu Dragnea, în contextul adoptării legii pensiilor speciale pentru aleşii locali.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.