Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD dă lovitura de sărbători: Toți inculpații pentru evaziune fiscală scapă de urmărire penală dacă unul din ei acoperă prejudiciul - DOCUMENT

breaking news stiripesurse.ro

Comisia Juridică a Camerei Deputaților a introdus, marți, în proiectul de modificare a legii evaziunii fiscale, un articol care prevede că toți inculpații acuzați pentru aceeași evaziune fiscală vor scăpa o singură dată de urmărirea penală dacă unul din inculpați acoperă integral prejudiciul produs prin comiterea faptei, majorat cu 20% din baza de calcul.

Dispozițiile art.10 alin. (1) se aplică tuturor inculpaților care au săvârșit împreună una dintre faptele prevăzute de art.8 și art.9, indiferent dacă plata prejudiciului a fost efectuată doar de către unul sau de către o parte dintre aceștia”, prevede amendamentul adoptat, marți, de către deputații juriști.

Amendamentul a întrunit 11 voturi pentru și 8 voturi contra, social-democrații fiind principalii susținători ai proiectului.

Proiectul urmează să intre la vot final în plenul Camerei Deputaților, for decizional în acest caz.

Citește și: Scenariu PSD: OUG pentru revizuirea unor sentințe, la pachet cu codurile penale!

Varianta completă care va intra la vot final mai prevede modificarea legii pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale astfel:

Articolul 10

- alin 1. În cazul săvârşirii unei infracţiuni de evaziune fiscală prevăzute la art.8 şi 9, dacă, în cursul urmăririi penale sau al judecăţii, până la primul termen de judecată, inculpatul va acoperi integral prejudiciul produs prin comiterea faptei, majorat cu 20% din baza de calcul, la care se adaugă dobânzile şi penalităţile, se va dispune, o singură dată, renunţarea la urmărirea penală.

- alin 1' În cazul săvârşirii unei infracţiuni de evaziune fiscală prevăzute la art.8 şi 9, dacă, în cursul judecăţii până la terminarea cercetării judecătoreşti, inculpatul va acoperi integral prejudiciul produs prin comiterea faptei, majorat cu 20% din baza de calcul, la care se adaugă dobânzile şi penalităţile, instanţa va dispune, o singură dată, pedeapsa amenzii penale.

- alin 1'' În cazul săvârşirii unei infracţiuni de evaziune fiscală prevăzute la art.8 şi 9, dacă este stabilită prin hotărâre judecătorească obligaţia inculpatului de a acoperi în termen de un an de la pronunţarea sentinţei, prejudiciul produs prin comiterea faptei, majorat cu 20% din baza de calcul, la care se adaugă dobânzile şi penalităţile, instanţa poate dispune, o singură dată, suspendarea executării pedepsei sub supraveghere. În situaţia în care condamnatul nu acoperă suma dispusă în termenul stabilit, suspendarea executării pedepsei sub supraveghere se va transforma în pedeapsa închisorii cu executare.

- alin 1''' În cazul în care mărimea evaziunii fiscale prevăzută la art.8 şi 9 justifică o astfel de măsură instanţa poate dispune acoperirea sumelor într-un interval de 1-3 ani.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.