Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scenariu PSD: OUG pentru revizuirea unor sentințe, la pachet cu codurile penale!

Inquam Photos/ Octav Ganea
Tudorel Toader

În PSD a început să circule un scenariu cu privire la adoptarea de către Guvern, pe lângă ordonanța de urgență privind modificarea codurilor penale, a unei OUG care să dea posibilitatea revizuirii unor sentințe definitive, au declarat marți surse social-democrate pentru ȘTIRIPESURSE.RO.

Proiectul a fost vehiculat cu insistență încă din luna august, atunci când ministrul Justiției, Tudorel Toader, spunea că îi va propune premierului Viorica Dăncilă, o OUG pentru revizuirea sentinţelor date pe protocoale cu SRI şi interceptări ilegale. Anunțat „după terminarea concediilor”, proiectul a fost băgat la naftalină, surse din partid fiind de părere că adoptarea OUG pe codurile penale ar fi un prilej bun și pentru OUG pentru revizuirea unor sentințe.

Social-democrații consideră că este necesar ca orice persoană condamnată în baza unor probe adunate pe protocoale sau interceptări nelegale să poată să ceară instanței revizuirea sentinței.

Potrivit surselor citate, social-democrații așteaptă în acest sens ca judecătorii CCR să se pronunțe pe conflictul juridic în Parlament și Ministerul Public. Camera Deputaților a apreciat că SRI a primit, prin protocoalele secrete din 2009 și 2016 cu Ministerul Public, competenţe de cercetare penală și că anumite procese s-au desfășurat fără să se cunoască modalitatea de strângere a probelor.

O eventuală decizie CCR anti-protocoale secrete ar oferi Guvernului mai multe argumente pentru OUG pentru revizuirea unor sentințe, au mai spus surse din PSD pentru ȘTIRIPESURSE.RO.

Citește și: SURSE - Ședință explozivă în PSD pentru amnistie și grațiere

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.