Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD somează Guvernul să dea pensiile de urmaș copiilor medicilor care au murit în pandemie

PSD
PSD sigla

PSD somează Guvernul să pună urgent în aplicare Legea 56/2020, inițiată și adoptată de parlamentarii social-democrați, pentru acordarea pensiei de urmaș copiilor cadrelor medicale care au decedat în lupta cu pandemia de coronavirus.

„Refuzul Guvernului de a emite normele de aplicare a acestei legi constituie un abuz de putere incalificabil, prin care sunt suprimate drepturile cuvenite personalului medical participant la acțiunile medicale împotriva COVID-19. Scuza invocată de Guvern, că în lege nu ar fi fost indicată instituția care să calculeze și să acorde aceste beneficii, este de-a dreptul penibilă”, potrivit unui comunicat de presă al PSD.

Social-democrații afirmă că aceste detalii procedurale trebuiau stabilite chiar de către Executiv, prin elaborarea normelor de aplicare a legii în cadrul unei hotărâri de guvern.

„Mai mult decât atât, prim-ministrul Cîțu avea obligația legală de a include în bugetul de stat pentru anul 2021 sumele necesare pentru acordarea drepturilor prevăzute în Legea 56/2020. Conform datelor oficiale, 133 de cadre medicale și-au pierdut viața în cursul unor acțiuni de combatere a pandemiei de coronavirus. Până în prezent, Guvernul nu plătit niciun leu urmașilor acestora”, conchide comunicatul PSD.

Legea 56/2020 prevede acordarea unor drepturi personalului medical implicat în tratarea pacienților COVID, precum şi urmaşilor celor care au decedat din cauza îmbolnăvirii cu coronavirus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.