Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD își expune soluțiile pentru votul din diaspora: mesaj tranșant către Klaus Iohannis

PSD sigla

Președintele Klaus Iohannis a cerut partidelor politice și Guvernului să vină de urgență cu un proiect de lege pentru a reglementa votul în diaspora. Purtătorul de cuvânt al PSD, Mihai Fifor, susține că PSD ar fi de acord cu votul prin corespondență și prelungirea perioadei de vot, însă îi cere lui Klaus Iohannis să pună ambasadorii la treabă pentru a suplimenta secțiile de votare.

Citește și: VIDEO REVOLTĂTOR: fetiță de 8 ani, ridicată cu FORȚA de poliție. Suspiciuni că ar fi dată în SUA pentru trafic de organe

”De ce nu este România pregătită pentru votul electronic? În primul rând, pentru că țări precum Germania, Olanda sau Irlanda, au renunțat la acest sistem după ce s-au confruntat cu suspiciuni privind rezultatele. Deci nici statele cu o lungă tradiție democratica nu au găsit o formulă sigură pentru acest sistem.

În al doilea rând, cele mai multe tipuri de vot electronic presupun deplasarea la secția de votare, deci nu ar rezolva problema din diaspora. În prezent, Estonia este singura țară din lume care folosește, la nivel național, sistemul de vot electronic online. Oare de ce nu e folosit și de alte state?

Cred că votul prin corespondență, votarea prelungită și suplimentarea secțiilor de votare sunt soluțiile pragmatice pentru diaspora. Așteptam încă să vedem dacă domnul presedinte Iohannis, ca șef al diplomației, ii va pune pe ambasadori la treabă, ca să găsească locuri pentru înființarea de noi secții. Să facă și președintele ceva concret... Altfel, românii s-au cam săturat de vorbărie și de arătatul cu degetul spre alții...”, scrie Mihai Fifor.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.