Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD și PNL, acuzate că au salvat UDMR prin noua lege electorală

udmr-psd

Noua lege electorală care se votează astăzi stârnește dispute aprigi. Astfel, liderul Partidului România Unită (PRU), Bogdan Diaconu, acuză PSD și PNL de un blat prin care salvează UDMR și îi pregătesc intrarea și în viitorul Parlament.

"Legea electorală care se votează astăzi la Camera Deputaților a fost aranjată de PSD și de PNL în așa fel încât să asigure intrarea UDMR și în viitorul Parlament. Astfel, art. 94 instituie, în afară de pragul general de 5 la sută, și un prag alternativ, dedicat UDMR-ului care nu va mai face 5 la sută la următoarele alegeri", spune Diaconu.

Art. 94, așa cum a fost votat în comisie, arată că "5% din totalul voturilor valabil exprimate la nivel naţional sau 20% din totalul voturilor valabil exprimate în cel puţin 4 circumscripţii electorale pentru toţi competitori electorali". Potrivit liderului naționalist,"cele patru circumscripții de scăpare sunt județele în care UDMR poate face 20 la sută și în acest fel îi vom avea pe Kelemen Hunor, Verestoy Attila, Laszlo Borbely și toate figurile sinistre ale politicii maghiare și în viitorul Parlament".

Bogdan Diaconu afirmă că "pentru acest lucru trebuie să le mulțumim marilor partide PSD și PNL... Cine votează PSD sau PNL, votează, de fapt, pentru a aduce UDMR la guvernare!"

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.