Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD-iștii fug de platforma lui Dacian Cioloș de parcă fug de tămâie.

Motivul - principiul numărul 1, România fără corupție!

Platforma lui Dacian Cioloș poate fi punctul de pornire pentru o majoritate parlamentară pro-reformă. Ar fi o majoritate europeană, unită de un set de principii și de proiecte în interes național. Dacian Cioloș are profilul potrivit pentru acel prim ministru așteptat de MULȚI români, mai ales de generația tânără.

Reacția negativă a PSD s-a produs când au văzut că punctul nr 1 din platforma este acela al unei Românii fără corupție. PSD iștii fug de acest principiu de parcă fug de tămâie.

PNL răspunde pozitiv principiilor de modernizare a României lansate de Dacian Cioloș.

PNL răspunde și portofoliului de proiecte pentru dezvoltarea României.

De 3 ani de zile pe educație am lansat un set de măsuri pentru dezvoltarea României prin educatie.

Pe acest domeniu avem și un partener constant și serios în Președintele României, Klaus Iohannis. Singurul președinte care urmărește pas cu pas progresele făcute în acest domeniu.

content-image

Pentru cuplarea sitemului de educație cu piața muncii, PNL a inițiat și susținut două proiecte legislative în Parlament pentru sprijinirea mediului economic care investește și dezvoltă învățământul profesional. Sistematic au fost blocate în Parlament de către PSD. După 3 ani de lupte în Parlament, Guvernul Cioloș a lansat în dezbatere publică proiectul privind dezvoltarea învăţământului profesional-dual, prin care operatorii economici, care încheie contracte de parteneriat cu școlile profesionale, vor beneficia de facilităţi la plata impozitelor.

Astfel, toți operatorii economici care încheie contracte de parteneriat cu unităţile de învăţământ vor beneficia de facilităţi la plata impozitelor, taxelor şi contribuţiilor datorate bugetului de stat, bugetului asigurărilor sociale, bugetelor fondurilor speciale sau bugetelor locale, potrivit prevederilor legale.

PNL a militat pentru acest proiect care poate creşte vizibil calitatea şi atractivitatea învăţământului profesional. Statul are nevoie de un partener puternic – de mediul de afaceri care ştie cel mai bine care sunt nevoile pieţei în materie de calificări şi cunoştinţe necesare pentru absolvenţii de astfel de şcoli. Învățământul profesional trebuie să fie o prioritate pentru sistemul românesc de formare, iar prin susținerea acestui proiect, Guvernul Cioloș demonstrează că are viziune și poate repara ce a omorât PSD-ul în ultimii ani.

Am propus aceste proiecte pentru că suntem conștienți de faptul că în acest moment există o lipsă de compatibilitate între sistemul de învăţământ şi piaţa muncii care afectează major economia românească. În plus, 32% dintre tineri nu-şi pot găsi un loc de muncă, iar liceu teoretic nu este o alternativă pentru o jumătate de generație care parcurge această formă de învățământ fără o finalitate. Piața muncii cere tot mai multă calificare şi performanță, iar cei ieșiți de pe băncile școlii nu răspund acestor aşteptări.

Proiectul lansat în dezbatere publică este o măsură care ajută și statul foarte mult, pe lângă faptul că răspunde nevoilor reale ale pieței muncii, statul scapă treptat de plata unui ajutor de șomaj și câștigă un angajat, plătitor de taxe și impozite.

PNL va sprijini acest proiect și militează pentru implementarea acestuia, astfel în cât, din anul școlar următor să crească numărul școlilor profesionale, sa se modernizeze in acord cu interesele tinerilor si cerințele pieței muncii.

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.