Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD Iaşi se laudă că are în Guvern câte doi miniştri, secretari de stat şi preşedinţi de agenţii naţionale

ziaruldevalcea.ro
sigla PSD

Liderul PSD Iaşi, Maricel Popa, a declarat, vineri, că premierul desemnat, Viorica Dăncilă, a acordat o atenţie sporită Moldovei, care dă şase miniştri în noul cabinet, dintre care doi sunt din Iaşi, având în vedere că liderii social-democraţi din Moldova au dat dovadă de unitate şi sprijin reciproc. "Mă bucură faptul că doamna Viorica Dăncilă a acordat o atenţie sporită Iaşului şi Moldovei. Toţi liderii din această regiune am dat dovadă de unitate şi sprijin reciproc. Şase dintre ministerele cele mai importante vor fi conduse de miniştri propuşi de organizaţiile din zona Moldovei (Ana Birchall - viceprim-ministru pentru implementarea Parteneriatelor Strategice, susţinută de PSD Vaslui, Valentin Popa la Ministerul Educaţiei Naţionale, susţinut de PSD Suceava, Daniel Andruşcă la Ministerul Economiei, susţinut de PSD Neamţ, Lucian Şova la Ministerul Transporturilor susţinut de PSD Bacău şi cei doi ieşeni de la Ministerul Justiţiei şi Ministerul Comunicaţiilor susţinuţi de PSD Iaşi)", a declarat Maricel Popa, potrivit unui comunicat transmis de PSD Iaşi, conform Agerpres.

Potrivit comunicatului PSD Iaşi, în acest moment, judeţul are doi miniştri, doi secretari de stat şi doi preşedinţi de agenţii naţionale cu rang de secretar de st

Liderul social-democrat ieşean adaugă că acesta este "cel mai echilibrat guvern propus de PSD".

"Cred că este cel mai echilibrat guvern propus de PSD din toate punctele de vedere şi mă refer aici la pregătirea profesională a celor care vor face parte din noul cabinet, dar şi la reprezentativitatea geografică. Sunt şi nume noi, dar şi miniştri din vechiul guvern. În ceea ce ne priveşte pe noi, ieşenii, l-am susţinut pe Tudorel Toader pentru că este un profesionist desăvârşit, iar munca sa de până acum la Ministerul Justiţiei a fost foarte eficientă, lucru apreciat, de altfel, de toţi colegii. În acelaşi timp, pregătim şi viitorul, iar Bogdan Cojocaru este unul dintre tinerii social-democraţi care au pornit de jos şi merită şansa de a-şi demonstra la cel mai înalt nivel priceperea şi pregătirea profesională. Sunt convins că noul cabinet va da o dimensiune europeană guvernării şi va continua realizarea programului de guvernare în forma discutată azi în Comitetul Executiv Naţional", a declarat Popa.

Preşedintele PSD Iaşi a mai spus că principala preocupare a noului guvern va fi să-şi respecte angajamentele faţă de români.

"Suntem obligaţi să ne respectăm angajamentele faţă de români. Vreau să îi asigur pe ieşeni că, şi pe mai departe, preocuparea mea va fi să aduc cât mai mulţi bani în judeţ. Până acum sunt 430 milioane de euro care se vor regăsi în proiecte ce vizează modernizarea infrastructurii rutiere, spitalelor, construirea de şcoli şi grădiniţe, extinderea reţelelor de apă şi canalizare", a mai spus Maricel Popa.

În comunicatul PSD Iaşi a fost omis faptul că şi vicepremierul Viorel Ştefan este tot din Moldova, fiind susţinut de PSD Galaţi unde îndeplineşte funcţia de vicepreşedinte.

Parlamentul va fi convocat în sesiune extraordinară, astfel încât luni, 29 ianuarie, să fie dat votul de învestitură pentru Guvernul condus de Viorica Dăncilă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.