Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD îl înțeapă pe Klaus Iohannis cu citat din propria carte 'Pas cu pas'

Partidul Social Democrat anunţă că merge la consultările de la Palatul Cotroceni "cu o soluţie clară de premier", precizând că soluţia aleasă de preşedintele Klaus Iohannis de a nu da mandat PSD "doar va adânci criza în loc să o rezolve". Cei de la PSD citează din cartea președintelui ”Pas cu pas” și arată că în 2009, când Traian Băsescu nu l-a nominalizat pentru funcția de premier, deși avea susținerea majorității, a jucat în afara Constituției.

Citește și: SURSE - PSD a stabilit planul: cum vor MĂCELĂRI valul de OUG-uri date de Guvern

"Mergem la consultările de la Cotroceni cu o soluţie clară de premier susţinut de PSD şi Pro România. O soluţie raţională şi făcută în spiritul prevederilor constituţionale! Soluţia aleasă de preşedintele Iohannis, care a anunţat înaintea consultărilor că nu va da mandat PSD, doar va adânci criza în loc să o rezolve. PNL şi Orban nu au majoritate în acest moment. S-a văzut foarte clar ieri!", este mesajul postat, joi, pe pagina de Facebook a PSD. 

Potrivit sursei citate, şeful statului are responsabilitatea, ca garant al respectării Constituţiei, să desemneze un premier care poate forma o majoritate. "Este responsabilitatea preşedintelui să nu arunce România într-o lungă criză politică, ale cărei costuri economice să fie suportate tot de români", adaugă sursa citată. 

Preşedintele Klaus Iohannis a invitat, joi, la Palatul Cotroceni, preşedinţii partidelor şi formaţiunilor parlamentare pentru consultări în vederea desemnării candidatului pentru funcţia de prim-ministru, după ce Guvernul Orban a fost demis, miercuri, prin moţiune de cenzură.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.