Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD începe negocierile pentru prezidenţiale: Prima alianţă vizată este cu UNPR (surse)

PSD UNPR

Agitația de pe scena politică din aceste zile ne arată că pentru alegerile prezidențiale încă nu au fost făcute cărțile. Apar noi candidați, alții își anunță retragerea și schimbă macazul, în speranța că măcar la locale va fi bine. Se caută aliați, se destramă alianțe și se negociază la sânge fiecare vot.

În aceeaşi idee de a nu pierde niciun vot, PSD se orientează către alianţe cu partide mici, care au totuşi o cât de mică "zestre" de voturi. Primele negocieri urmează să vizeze o alianţă cu UNPR, potrivit unor surse politice. Formaţiunea condusă de Gabriel Oprea ar putea astfel să o susţină pe Viorica Dăncilă în primul tur al alegerilor prezidenţiale. Cele două partide ar putea viza o construcţie politică de tip alianţă, inclusiv în vederea alegerilor de anul viitor, sau ar putea ajunge chiar la o fuziune.

Chiar dacă la alegerile europarlamentare UNPR a obţinut doar 0,61% din voturi, acest procent este mai mare decât diferenţa dintre PSD şi USR-PLUS la aceleaşi alegeri (22,5% vs. 22,36%). În situaţia unui scor la fel de strâns şi la parlamentare, orice vor ar putea face diferenţa între candidatul de pe locul 2, care merge mai departe, şi candidatul de pe locul 3, care iese din cursă.

Potrivit surselor politice, miza unei alianţe PSD-UNPR ar reprezenta-o în primul rând militarii şi poliţiştii, care au obţinut numeroase beneficii în mandatele de ministru deţinute de Gabriel Oprea la Interne şi la Apărare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.