Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD își roagă 'camarazii' din Europa să pună presiune pe Klaus Iohannis înainte de consultările de la Cotroceni (document)

Antena 3
Marcel Ciolacu

PSD a trimis, joi, scrisori către toți liderii partidelor de stânga din Europa, europarlamentarilor, ambasadelor și premierilor socialiști europeni, în care solicită formarea unei „coaliții” care să pună presiune pe Klaus Iohannis să desemneze un premier din partea social-democraților.

În scrisorile trimise de PSD, liderul formațiunii Marcel Ciolacu le spune „camarazilor” de stânga din Europa că social-democrații români au câștigat alegerile parlamentare și „românii ne-au dat un mandat clar să conducem țara în această dificilă criză medicală, socială și economică”, dar Președintele Klaus Iohannis și partidele de dreapta nu vor ca mandatul de premier să fie acordat partidului câștigător. „PSD este gata să guverneze într-o alianță care să ofere un Guvern stabil pentru România”, afirmă Marcel Ciolacu, fără să spună la ce coaliție de guvernare se gândește.

„Avem nevoie de susținere din partea voastră prin mesaje publice care să fie transmise de lideri politici importanți. Dorim să construim o coaliție internațională care să pună presiune pe Președinte și partidele de dreapta să respecte votul românilor”, le cere Marcel Ciolacu liderilor europeni de stânga.

PSD le cere socialiștilor europeni să semneze un apel în acest sens până cel târziu pe 14 Decembrie, atunci când au loc consultările la Cotroceni pe tema desemnării unui premier.

Scrisoarea trimisă de PSD poate fi consultată aici.

Consiliul Politic Naţional al PSD a decis, joi, prin vot, în unanimitate, că propunerea formațiunii pentru funcția de premier este Alexandru Rafila, deputat ales și reprezentant al României la OMS. PNL îl propune premier pe Florin Cîțu, USR PLUS merge cu propunerea Dacian Cioloș, iar AUR cu Călin Georgescu. UDMR și minoritățile naționale nu au stabilit o propunere de premier.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.