Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD joacă strategic în Parlament: Substraturile mişcărilor dintre social-democraţi şi Dan Voiculescu

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a negociat cea mai profitabilă înțelegere politică din ultimii 20 de ani cu Dan Voiculescu, în schimbul susținerii mediatice a trustului său. Doar cinci parlamentari doriți de acesta au fost acceptați pe locuri eligibile în alegeri pe listele PSD.

Cei cinci parlamentari veniţi de la PPU-sl au anunţat zilele trecute conducerile celor două camere că s-au întors în partidul de la care au plecat, însă vor activa în continuare în grupurile parlamentare al PSD. Este vorba despre deputaţii Steluţa Cătăniciu, Loredana Predescu, Vlad Popescu, Graţiela Gavrilescu şi de senatorul Alfred Laurenţiu Mihai.

În procente, PSD a cedat doar 3% din locurile sale eligibile, față de aproape 20% - cum se întâmpla de obicei în cazul înţelegerilor cu Dan Voiculescu. În mandatele foștilor șefi ai partidului, PSD accepta la negocierile cu mogulul Antenelor ca acesta să controleze până la 30 de deputați și senatori, permițându-i astfel să își constituie grupuri parlamentare proprii și în Senat, și în Camera Deputaților. Acum Dan Voiculescu va avea cel mai mic număr de reprezentanți în Parlament obținuți cu ajutorul PSD,  Ciolacu obținând astfel cea mai ieftină promovare a partidului pe unul dintre principalele trusturi media ale țării.

Din punctul de vedere al calculelor parlamentare, mişcarea celor cinci parlamentari nu schimă foarte multe. PSD rămâne partidul cu cel mai mare număr de parlamentari, iar PPU-sl nu are numărul necesar de aleşi pentru a-şi forma grupuri parlamentare.

Potrivit unor surse politice, cei cinci parlamentari independenţi PPU-sl ar putea fi folosiţi şi în diverse negocieri cu PNL, chiar dacă aceşti rămân afiliaţi grupului PSD, în funcţie de scopurile şi circumstanţele care se vor ivi pentru Dan Voiculescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.