Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD lasă Guvernul în offside în Senat. Florian Bodog: 'Parlamentarii PNL nu au vrut să îşi asume amânarea dublării alocaţiilor'

bodog florian

Comisia pentru muncă a Senatului a dat, marți, raport de respingere asupra OUG ce prevede prorogarea termenului cu șase luni de intrare în vigoare a Legii de dublare a alocațiilor. Secretarul comisiei, social-democratul Florian Bodog, a explicat pentru STIRIPESURSE.RO că parlamentarii care susţin Guverul nu s-au prezentat la dezbaterile din comisie.

"Au fost prezenţi doar parlamentarii PSD. Ceilalţi paralamentari fie nu i-a interesat, fie nu au vrut să îşi asume amânarea creşterii alocaţiilor. Domnul preşedinte Rotanu a afirmat că este foarte curios ce o să spună acum domnul Sighiartău (deputatul PNL care a promovat dublarea alocaţiilor în 2019, n.r.)", a declarat Bodog.

Fostul ministru al Sănătăţii a afirmat că Guvernul putea să includă în buget banii pentru dublarea alocaţiilor, în condiţiile în care legea referitoare la dublare a fost adoptată înainte ca Guvernul să-şi angajazeze răspunderea pe legea bugetului.

"Guvernul PNL fuge de dezbateri. Le este frică de reacţiile şi de votul parlamentarilor care susţin Guvernul şi care nu au considerat oportun să vină să susţină punctul de vedere al Executivului în comisie", a mai precizat Florian Bodog.

În luna decembrie a anului trecut, Camera Deputaților a votat, decizional, inițiativa legislativă care prevede dublarea alocației pentru copiii între 2 și 18 ani, sumă care ajunge la 300 de lei, respectiv la 600 de lei pentru copiii cu handicap. Legea a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis pe 14 ianuarie.

Ulterior, Guvernul a aprobat o ordonanță de urgență pentru prorogarea termenului de intrare în vigoare a legii care prevede dublarea alocațiilor de stat pentru copii până la 1 august, odată cu rectificarea bugetară.

Senatul este primul for sesizat,decizională fiind Camera Deputaților. Potrivit Constituției, Ordonanța de urgență intră în vigoare numai după depunerea sa spre dezbatere în procedură de urgență la Camera competentă să fie sesizată și după publicarea ei în Monitorul Oficial al României.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.