Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD nu se reformează oricât de mulți baroni locali ar aresta DNA

revista presei

Evenimentul Zilei:

Puterea de a obţine voturi pentru partid dă baronilor locali o putere însemnată în PSD, în cazul multora dintre ei, uriaşă. Puterea de a şantaja pe şeful guvernului, puterea de a-şi pune oamenii în structurile guvernamentale mai puţin spectaculoase, dar mult mai bănoase. Despre baronii locali se ştiu mai puţin două lucruri: 1. Ei sunt puşculiţele partidului şi, prin urmare, ei sunt factorii cheie ai corupţiei politice. Ei fură şi acum, cînd s-au îmbogăţit, nu atît pentru ei, cît pentru partid. 2. Ei sunt cei care asigură participarea Poporului la manifestările grandioase de la Centru sau la manifestările de la judeţ, cînd poposeşte şeful pe acolo. Așadar, baronii locali sunt mai mult decît niște persoane care se îmbogățesc prin afaceri de corupție, profitînd de prerogativele funcției. Ei sunt – și nu numai în PSD, dar și în PDL, în PNL pe stil vechi, pilonii pe care stă partidul. Oricît de mulți baroni locali ar aresta DNA, PSD nu se reformează, pentru că locul foștilor îl vor lua alții, noi, contrînși și ei de mecanismele partidului, să facă miș-mașuri pentru banii necesari bunei desfășurări a vieții de partid. Reforma în PSD, ca și reforma în celelalte partide, e posibilă doar prin măsuri politice, incluzînd legi menite a schimba sistemul de partide din România.

Ziarul Financiar:

Banca Transilvania va anunţa oficial preluarea Volksbank România într-o conferinţă de presă organizată miercuri, la ora 11.00, la hotelul Marriot din Bucureşti.Oficialii Băncii Transilvania au confirmat săptămâna trecută, printr-un anunţ transmis pe bursă, că negociază preluarea subsidiarei locale a grupului austriac Volksbank, o bancă cu active de circa 3 mld. euro, aflată pe locul 9 în clasamentul general. Preluarea Volksbank ar apropia Banca Transilvania foarte mult de poziţia a doua din sistemul bancar deţinută de BRD. BT se află în acest moment pe locul trei în sistemul bancar cu o cotă de piaţă de aproape 10%. Volksbank România  este deţinută, printr-un vehicul înregistrat în Austria, de grupul Volkskbank (51%), grupul francez BPCE (24,5%) şi băncile germane DZ Bank şi WGZ Bank (24,5%). Banca locală este singura subsidiară din regiune rămasă în portofoliul celor trei grupuri, după ce restul au fost preluate de grupul rus Sberbank.

RFI:

Agenţia Centrală de Informaţii din SUA a utilizat metode "brutale", de multe ori "ineficiente", pentru interogarea suspecţilor de terorism, inducând în eroare constant Preşedinţia şi Congresul privind informaţiile obţinute, se arată în raportul Senatului american. "În multe cazuri, au fost utilizate imediat cele mai agresive tehnici de interogare, în serie şi fără oprire", indică raportul. "Privarea de somn implica ţinerea deţinuţilor în stare de veghe până la 180 de ore, de obicei în picioare sau în poziţii incomode, chiar şi cu mâinile legate deasupra capului", adaugă documentul, precizând că un suspect de terorism a murit de hipotermie după ce a fost ţinut "parţial dezbrăcat" pe o podea de beton. Potrivit raportului, alţi deţinuţi au fost legaţi la ochi şi târâţi pe coridoarele penitenciarelor în timp ce erau loviţi cu picioarele şi pumnii de gardieni. Mulţi deţinuţi supuşi tehnicilor brutale de interogare au suferit halucinaţii, stări paranoice, insomnii ori au avut tendinţa de a se automutila. Abu Zubaydah, unul dintre liderii reţelei teroriste Al-Qaida, a devenit inconştient după ce a fost supus tehnicii simulării înecului, mai precizează autorii raportului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.