Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD, replică acidă pentru şefa PNL: Nu înţelege nimic. O invităm la mai multă decenţă

psd

Purtătorul de cuvânt al PSD Gabriela Firea a reacţionat cu o replică dură după ce deputata Alina Gorghiu, noua şefă a PNL, a avut o reacţie intransigentă faţă de propunerea social-democraţilor de a se renunţa la contestarea Legii Bugetului la Curtea Constituțională.

Firea spune că Alina Gorghiu "nu înţelege nimic pe tema bugetului", având în vedere că liberalii "şi-au contestat propriul amendament la CCR", şi o invită la mai multă decenţă în exprimarea publică.

Citeşte şi: Șefa PNL, intransigentă cu Ponta: Am trei lucruri să-i transmit

"Doamna Alina Gorghiu nu întelege nimic din posibilele efecte pe care decizia PNL de a contesta bugetul pe 2015 la CCR le poate genera. Nu e nimic, îi mai explicam noi înca o data. Da, opozitia reprezentata de PNL-ul doamnei Gorghiu este profund iresponsabila, tinând cont ca au ajuns în situatia penibila în care contesta la CCR inclusiv un amendament pe care partidul domniei sale, PNL, l-a depus la buget. Amendament care, spre deosebire de alti ani, a fost aprobat de Comisia de buget-finante", a precizat purtătorul de cuvânt al PSD.

Firea a adaugat ca institutiile de stat si firmele din aceasta ţară aşteaptă bugetul pe 2015, iar PNL le transmite autorităţilor locale din România, instituţiilor publice şi companiilor din ţara noastră să mai aştepte: "Tocmai pentru ca românii nu sunt naivi, eu îi transmit doamnei Gorghiu că acţiunea PNL nu face decât să amâne intrarea în vigoare a bugetului şi, implicit, să creeze nesiguranţă pentru instituţiile publice şi mediul de business din România la început de an 2015. PNL ar trebui sa înceapă să înteleaga democratţia si, implicit, să accepte că bugetul pe 2015 a fost votat în Parlamentul României de o largă majoritate. Ca bugetul pe anul viitor cuprinde şi amendamente pe care PNL le-a depus, amendamente care au fost acceptate în Comisiile de buget-finante. Tocmai pentru că românii au transmis, în opinia noastră, un semnal foarte important la alegerile prezidenţiale, invităm PNL, şi o invit personal pe doamna Gorghiu, la mai multă decenţă în exprimarea publică si la mai multă responsabilitate în acţiunile politice din partea PNL".

Social-democrata spune despre modul în care se exprimă şi acţioneaza noul PNL că îi aduce aminte de vechiul PDL, tinând cont ca eminenţele cenuşii care îsi dau cu părerea pe acest buget provin din guvernarea de trista amintire condusă de PDL.

"Doamna Gorghiu si PNL trebuie sa retina ca acest buget garanteaza pentru întregul an 2015 măsuri de creştere economică şi stimulare a mediului privat, precum reducerea CAS, reducerea TVA în turism, mentinerea TVA redus la pâine, mentinerea neimpozitarii profitului reinvestit, precum si reducerea taxei pe stâlp. Prin toate gesturile făcute de PNL în aceste zile, mie îmi este foarte clar ca partidul doamnei Gorghiu nu este de acord cu aceste măsuri dedicate exclusiv stimulării mediului de business din România si sunt dispuşi cu toţii să creeze haos în ianuarie 2015, pentru simplul motiv ca actuala opozitie nu se poate desfăşura politic într-o stare de normalitate", a mai adăugat Firea.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.