Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ponta n-are rival (surse)

ponta psd

Cea mai recenta întâlnire de la Cotroceni i-a asigurat pe PSD-iști că pot conduce în continuare Guvernul, cel mai probabil, până în 2016.

Atmosfera în partid s-a schimbat în ultimele săptămâni în bine pentru social-democrați. Episoadele anchetelor din jurul lui Victor Ponta (cumnatul Iulian Hertanu, mama Cornelia Naum, deputatul Sebastian Ghiță, senatorul Dan Șova) au făcut multă vâlvă în partid, însă acum ‘s-a stins focul’, spun surse din conducerea partidului.

În plus, subiectul unei investigații a procurorilor DNA la adresa lui Victor Ponta nu va conduce automat la demisia acestuia. Surse apropiate de premier spun ca Victor Ponta nu-și va da demisia în cazul unei urmăriri penale la adresa sa decât dacă urmărirea penală se referă la fapte petrecute de când acesta este Prim-Ministru.

În paralel, PNL nu a reușit să întoarcă UNPR-ul împotriva lui Victor Ponta, astfel încât moțiunea de cenzură pe care o vor depune liberalii nu va pune în pericol Guvernul.

Cât despre Palatul Cotroceni, Klaus Iohannis a surprins PSD-ul că ‘nu iese deloc la bătaie’, spun surse din conducerea partidului. Un președinte aflat la vârful încrederii în ochii opiniei publice, care ar fi forțat o răsturnare a Guvernului PSD, ar fi pus partidul într-o situație delicată, spun surse din partid.

Fără DNA pe cap, fără un Președinte ostil și cu majoritate solidă în Parlament, social-democrații se declară convinși că vor guverna până la alegerile parlamentare din 2016.

În aceste condiții, schimbarea ar putea să vină din PSD. Partidul ar putea să ia în primăvara anului viitor decizia strategica de a ieși de la guvernare pentru a intra în alegeri din postura de partid aflat în Opoziție.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.