Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD PUNE PRESIUNE pe Florin Cîțu: Reintroducerea voucherelor de vacanță NU E UN MOFT

PSD
PSD sigla

Deputatul social-democrat de Olt Marius Iancu declară că PSD susţine, în cadrul negocierilor cu PNL, şi reintroducerea voucherelor de vacanţă, el argumentând că măsura constituie o investiţie pe termen mediu şi lung în sectorul turistic. "Nu este un vis! Românii pot primi, din nou, vouchere de vacanţă! Este atât de greu să ne mai gândim la vacanţe şi relaxare, în această perioadă grea, dar nu trebuie să uităm că avem nevoie şi de aceste lucruri tocmai pentru a trece cu bine peste toate! De aceea, PSD susţine, la negocierile cu PNL, şi reintroducerea voucherelor de vacanţă şi sprijinirea Horeca. Cîţu şi PNL trebuie să înţeleagă că această măsură nu este o cheltuială sau un moft, ci o investiţie pe termen mediu şi lung de care România are nevoie pentru a atinge potenţialul turistic", a scris deputatul Marius Iancu, într-un mesaj postat luni pe facebook. Parlamentarul PSD, membru al Comisiei de buget, finanţe şi bănci, a exemplificat impactul pozitiv al voucherelor de vacanţă pentru sectorul HoReCa în anul 2018, când pe litoralul românesc încasările au crescut cu 25%, iar în perioada 2018 - 2019 au fost autorizate peste 3.000 de structuri de cazare.

Totodată, voucherele de vacanţă contribuie la crearea sau menţinerea unor locuri de muncă cât şi la creşterea veniturilor şi nivelului de trai pentru angajaţi.

"Fiecare leu investit în voucherele de vacanţă generează 0,51 lei la PIB, iar la fiecare 64.359 lei direcţionaţi pentru voucherele de vacanţă se creează şi se menţine un loc de muncă! Pentru angajaţi, voucherele de vacanţă înseamnă creşterea veniturilor şi a nivelului de trai, creşterea calităţii vieţii prin diversificarea bugetului de consum, sănătate fizică şi psihică şi creşterea productivităţii muncii. Pentru angajatori, voucherele de vacanţă asigură reducerea costului forţei de muncă, îmbunătăţirea productivităţii muncii, creşterea motivării şi loialităţii angajaţilor", a mai adăugat Marius Iancu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.