Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD reșapează tema "străinului" exploatată din 2012 încoace

revista presei

Hotnews:

Guvernul Ponta a facut un adevarat circ mediatic lansand teoria ca marii retalieri au crescut preturile la alimente cu scopul meschin de a evita reducerea TVA de la 24% la 9% aplicabila de la 1 iunie. Astazi aflam nu doar ca preturile n-au crescut in luna aprilie, ci ca au scazut. Cine credeti ca ne spune noua toate astea? Informatia vine de la institutia care cu asta se ocupa, cu masuratori oficiale. Institututul National de Statistica, adica cei considerati a fi oamenii lui Ponta, de unde ne-am fi asteptat sa vina confirmarea suprema ca preturile au luat-o ranza, zice exact pe dos... Prin atacul la hypermarket, la ideea de piata libera, PSD resapeaza tema "strainului" exploatata din 2012 incoace. A introduce  idei periculoase gen controlul pretului sub amenintarea interventiei in forta a statului inseamna a intoarce in mod planificat Romania in trecut. Acest recul democratic ne izoleaza de lumea occidentala, pune pe ganduri orice investitor, grabeste iesirile de capital dintr-o Romania tot mai impredictibila. Alta campanie cel putin la fel de bizara, avand ca mesaj principal tot "strainul" vinovat de saracirea tarii, vizeaza asocierea fortata intre Klaus Iohannis si Schweighofer Holtzindustrie in scandalul defrisarilor.Toate aceste minciuni, exagerari si acuzatii fara acoperire servesc, in fine, la propagarea ideilor nationaliste si izolationiste, ultimul refugiu al unor politicieni expirati, ramasi fara solutii. Nici ei, nici aliatii lor din presa, nu inteleg ca sunt in extinctie, cu tot cu publicul care inghite pe nemestecate trucajele de la televizor.

Digi24:

Pentru prima oară de la declanşarea crizei din estul Ucrainei, un înalt oficial american a făcut o vizită în Rusia. Secretarul de Stat John Kerry a discutat astăzi cu preşedintele Vladimir Putin şi cu ministrul rus de Externe Serghei Lavrov. De altfel, în conferinţa de astăzi Serghei Lavrov a afirmat că SUA şi Rusia trebuie să rezolve conflictul din Ucraina pe cale diplomatică.  "E o surpriză pentru noi. Pentru marile puteri e probabil efectul unor discuţii pregătitoare, al unor exerciţii în timp de diplomaţie de culise, care iată că au şi un rezultat.  Asistăm probabil la desfăşurarea unor secvenţe spre o posibilă pace, spre un posibil acord care să depăşească Minsk II în ce priveşte Ucraina, relaţiile ruso-ucrainene şi prin consecinţă şi cu ceilalţi", a comentat jurnalistul Emil Hurezeanu. "Până acum nu au discutat despre asta. Nu uitaţi că SUA s-au abţinut să participe la acest dialog, care a fost Minsk I, Minsk II. Americanii au fost mai degrabă eluzivi, retraşi. Exista o postură fermă, apăsată a republicanilor în congres, care vroiau să livreze arme letale defensive ucrainenilor. Germanii, alţi parteneri occidentali, s-au opus, administraţia Obama, de asemenea, s-a opus. De fapt, aceste arme letale defensive pentru ucraineni sunt mai ales pentru republicani o armă cu efect prematur, letală, sau dacă nu letală, ofensivă anti-Obama. Şi lucrurile au rămas aşa. Iată că acum, când America face primul pas spre o redeschidere a dialogului cu Rusia, prin miniştrii de externe, anunţă şi metodele acestei posibilităţi de revenire la normalitate. Metoda diplomatică. E pentru prima oară când se vorbeşte despre asta în mod explicit. Până acum nu au fost excluse metodele de sancţionare economică, eventual militară, de îngheţare a relaţiilor diplomatice", a declarat jurnalistul Emil Hurezeanu.

Ziarul Financiar:

Atât ieşirea Marii Britanii din Uniu­nea Europeană, „Brexitul“, cât şi plecarea Greciei din zona euro, „Grexitul“, sunt eveni­men­te fără precedent care ar avea con­secinţe greu de evaluat. Ideea generală este că efec­tele vor fi dacă nu devastatoare, atunci nega­tive, cel puţin pe termen scurt. Totul va depinde de ceea ce aleg britanicii şi grecii de rând. Un referendum pentru Brexit ar putea fi organi­zat mai devreme decât prevede planul iniţial, iar per­spec­tiva unui plebiscit despre Grexit începe să prindă con­tur. Care este probabilitatea ca Brexitul şi Grexitul să devină realitate? Odată cu victoria clară a lui David Cameron şi a par­ti­dului său în alegerile parlamentare, liderii UE tre­buie să accepte că referendumul pen­tru ieşirea Marii Britanii din Uniune este o re­a­litate, nu o posi­bi­li­tate vagă, care poate schim­ba regulile mariajului. Iar pre­siunile, cel puţin la nivel declarativ şi de mass-me­dia, ca Grecia să iasă din zona euro cresc pe măsură ce încăpăţâ­na­rea guvernului de la Atena impinge ţara spre default, iar creditorii internaţio­nali nu dau nici ei înapoi. Dar dacă Grecia iese din zo­na euro, va creşte pro­babilitatea ca guvernul lui Came­ron să obţină mai multe din ceea ce va cere Uniunii.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.