Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD, reacție după schimbarea prefectului din Galați. Cere demisia șefului MAI

psd sigla

Filiala judeţeană Galaţi a PSD cere demisia ministrului de Interne, Dragoş Tudorache, "care pune mai presus interesele politice ale celor care îl comandă în faţa problemelor grave cu care se confruntă sinistraţii gălăţeni", propunând demiterea prefectului Dorin Otrocol, se arată într-un comunicat de presă transmis AGERPRES de purtătorul de cuvânt al PSD Galaţi, Claudiu Brânzan. 

"În numele locuitorilor judeţului, PSD Galaţi cere demisia ministrului de interne Dragoş Tudorache, acest accesoriu al PNL, care pune mai presus interesele politice ale celor care îl comandă în faţa problemelor grave cu care se confruntă sinistraţii gălăţeni. Sperăm ca primul ministru Cioloş, măcar în ceasul al doisprezecelea, să dea dovadă de onoare şi să-i ceară ministrului Tudorache demisia", se spune în comunicat.

SURSE - Pelerinaj în Modrogan: se pun la cale surprize imense


Potrivit documentului, "adevărata miză" a schimbării lui Otrocol cu Gabriel Panaitescu este "aranjarea alegerilor parlamentare din decembrie, ştiut fiind faptul că prefectul este direct implicat, de la numirea preşedinţilor şi locţiitorilor secţiilor de votare şi până la organizarea propriu-zisă şi supravegherea procesului de vot". 

"Adevărata miză a acestei schimbări este, de fapt, una politică. Guvernul tehnocrat se implică activ în 'aranjarea' alegerilor parlamentare din decembrie, ştiut fiind că prefectul este direct implicat, de la numirea preşedinţilor şi locţiitorilor secţiilor de votare şi până la organizarea propriu zisă şi supravegherea procesului de vot. Motivul real este că 'Guvernul Meu' nu dorea ca alegerile parlamentare să fie organizate de un prefect numit de alt Guvern, ci să aibă un client politic al PNL în această funcţie. Aşa se explică faptul că, prin această schimbare, a fost numit prefect Gabriel Panaitescu, un politruc PNL, care a mai ocupat această funcţie, numit fiind de acest partid. În acest sens, PSD Galaţi nu va colabora sub nicio formă cu prefectul PNL şi nici nu va participa la nicio acţiune iniţiată de acesta", se mai spune în comunicat. 

În document se mai arată că schimbarea prefectului "arată dispreţul" Guvernului faţă de sinistraţi, în condiţiile în care în această perioadă grea pentru judeţul Galaţi era nevoie de stabilitate la conducerea Prefecturii Galaţi.

OFICIAL Relu Fenechiu a recunoscut totul la DNA. Ce a făcut fostul ministru liberal


"Prin înlocuirea prefectului Dorin Otrocol cu un aservit politic al PNL, Guvernul Cioloş şi-a arătat dispreţul faţă de locuitorii judeţului Galaţi, care în aceste zile sunt grav afectaţi de inundaţii, peste 500 de familii fiind evacuate din locuinţe, rămânând fără gospodăriile luate de ape. În aceste clipe, stabilitatea la conducerea Prefecturii Galaţi era esenţială, prefectul fiind preşedintele Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă. Într-un judeţ aflat sub cod roşu, Guvernul Cioloş înlocuieşte cu nesimţire din funcţie tocmai persoana care trebuie să coordoneze evacuarea a mii de oameni, cazarea acestora, salvarea gospodăriilor afectate de inundaţii şi asigurarea de alimente şi ajutoare. Dar, măsluirea alegerilor parlamentare este mai importantă pentru PNL decât soarta miilor de oameni calamitaţi", se mai arată în comunicat.

Tăriceanu, replică dură la atacul lui Iohannis: Trimitere la casa pierdută în instanţă


Gabriel Panaitescu a fost învestit vineri în funcţia de prefect al judeţului Galaţi, în prezenţa secretarului de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Irina Alexe, şi a reprezentanţilor instituţiilor deconcentrate. De la ceremonia de învestire a lipsit Dorin Otrocol, pe care Panaitescu l-a înlocuit în funcţia de prefect. 

În mai 2008, Panaitescu a fost numit prefect al judeţului Galaţi, după demisia fostului liberal Mihai Capră, dar în februarie 2009 a fost înlocuit din funcţie cu social-democratul Claudiu Brânzan. Ulterior, a fost numit inspector guvernamental şi detaşat în Maramureş. A revenit în 2012 ca subprefect, dar a fost înlocuit în 2014, după ce liberalii s-au retras de la guvernarea comună cu PSD. 

Dorin Otrocol a fost propus de PSD pentru funcţia de prefect în noiembrie 2013, după ce Emanoil Bocăneanu, propus tot de PSD, a fost arestat preventiv pentru fapte de corupţie. 

Premierul Dacian Cioloş a precizat, vineri, că schimbarea din funcţie a prefectului judeţului Galaţi, Dorin Otrocol, nu are legatură cu modul în care acesta a gestionat inundaţiile, ci au fost "alte motive". 

"Nu, nu e. Sunt alte motive pe care mi le-a prezentat domnul ministru de Interne", a spus Cioloş, întrebat dacă demiterea prefectului judeţului Galaţi a fost luată de Guvern din cauza felului în care Otrocol a gestionat situaţia inundaţiilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.