Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD reclamă nerespectarea legii în Consiliul Local Oradea privind vacantarea unui mandat de consilier

PSD
PSD sigla

Consilierul local PSD Adrian Madar, purtător de cuvânt al PSD Bihor, a semnalat marţi, în conferinţă de presă, că nu s-ar fi respectat legea în Consiliul Local Oradea cu privire la vacantarea unui mandat de consilier, notează Agerpres.

Potrivit acestuia, este un incident important, semnificativ, care indică faptul că "libertatea de expresie şi legalitatea sunt opţionale în interiorul Partidului Naţional Liberal."

El a reclamat faptul că nu a fost supus spre aprobare, în 14 ianuarie, proiectul de hotărâre a CL Oradea pentru vacantarea postului ocupat de Aurel Căuş, ales deputat şi ocuparea locului de către următorul pe listă, dar a apărut ulterior pe site-ul primăriei "un document numit hotărârea 20 din 2021 a Consiliului Local Oradea", potrivit căreia, s-a votat cu majoritate cu voturi, ceea ce, în opinia lui Madar, este fals.

Pacientul ars de la Constanța a ajuns într-o stare jalnică în Belgia: 'Mirosea și era cu niște comprese directe pe piele, nici măcar o cremă!'


De asemenea, el a adăugat că în baza acestei hotărâri 20, Judecătoria Oradea ar fi emis o hotărâre, în 26 ianuarie 2021, prin care este validat mandatul următorului consilier local de pe lista PNL.

"În urma demisiei unui consilier local PNL (Aurel Căuş, ales deputat) nu s-au respectat paşii ceruţi de lege în ceea ce priveşte vacantarea poziţiei acestuia. Deşi proiectul a fost introdus pe ordinea de zi a şedinţei din 14 ianuarie, nu a fost supus spre aprobare. Referitor la acest aspect, am depus o sesizare scrisă la Consiliul Local în care am semnalat această iregularitate în respectarea legii. Cu toate acestea, nu am primit răspuns la respectiva adresă, iar încercarea mea de a introduce pe ordinea de zi în cadrul următoarei şedinţe a CL, cea din 29 ianuarie, nu a fost votată de majoritatea PNL din Consiliul Local", a declarat, în conferinţă de presă, Adrian Madar.

O situaţie identică, de incompatibilitate între poziţia de consilier şi cea de manager a doctorului Adrian Duşe, propus recent la conducerea Spitalului Judeţean, a fost semnalată în şedinţa din 29 ianuarie. Medicul Duşe a decis să demisioneze din CL.

"Iarăşi, materialul apare pe ordinea de zi, dar nu este discutat, votat şi adoptată o hotărâre în acest sens", a afirmat Madar.

Ca urmare, PSD Bihor a depus o plângere prealabilă la Primăria Oradea prin care solicită reanalizarea contextului respectiv şi va trimite o adresă prefectului judeţului Bihor, pentru ca "documentul numit hotărârea 20 din 2021 pe site-ul Primăriei Oradea să fie revocat", deoarece, subliniază Madar, "în realitate, respectiva hotărâre nu a fost votată".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.