Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD, replică INCENDIARĂ pentru primarul care îl critică deschis pe Dragnea: Negociază cu alte partide

PSD
PSD sigla

Primarul localității Cavnic, Maramureș, Vladimir Petruț, a criticat deschis mitingul organizat de PSD și a explicat că el nu va participa. În replică, liderii PSD Maramureș susțin că primarul nu mai este membru de facto al partidului din anul 2017 și între timp a negociat transferul cu alte partide.

”Primarul de Cavnic, Vladimir Petruţ continuă să facă afirmaţii surprinzătoare la adresa PSD, deşi la nivel declarativ a renunţat la calitatea de membru de mai bine de un an de zile. Referitor la ieşirile publice ale edilului Petruţ, liderul PSD Maramureş, Gabriel Zetea, dar şi parlamentarii de Maramureş au poziţii tranşante.

"Am citit şi eu cu surprindere, azi, declaraţiile primarului din Cavnic, Petruţ Vladimir despre PSD şi despre mitingul împotriva abuzurilor organizat de PSD, sâmbătă, la ora 20,00, la Bucureşti, în Piaţa Victoriei şi doresc să fac câteva precizări.

Primul lucru pe care îl semnalez este acela că Vladimir Petruţ nu mai este de facto membru PSD din februarie 2017, când a anunţat PUBLIC că renunţă la toate funcţiile deţinute în PSD şi că nu susţine politica partidului. Din laşitate nu şi-a depus şi demisia din funcţia de primar obţinută în numele PSD, însă pentru acest lucru îl vor sancţiona căvnicarii. Mai mult, sunt de notorietate negocierile purtate în această perioadă cu PNL, ALDE, Pro România, UNPR, pentru a adera la unul dintre aceste partide şi e posibil să fie mai multe, însă cu scuzele de rigoare, nu urmăresc activitatea tuturor. PSD va informa periodic căvnicarii despre activitatea administraţiei publice locale prin consilierii PSD locali şi vom atrage atenţia asupra nerealizărilor din aceşti ani datorate managementului de slabă calitate de la vârful Primăriei Cavnic", a declarat preşedintele PSD Maramureş, Gabriel Zetea.

Deputatul de Maramureş, Sorin Bota consideră că "primarul de Cavnic se cere exclus de mult timp din PSD şi nu ar fi prima excludere pentru el, acest lucru având loc când era doar simplu membru, în anul 2009 sau 2010, iar în fruntea organizaţiei locale PSD Cavnic se afla fostul primar, Alexandru Dragoş. Trebuie să luăm în calcul excluderea sa, primarii social-democraţi din Maramureş solicită acest lucru conducerii partidului încă de anul trecut. Din păcate pentru locuitorii oraşului Cavnic, jocul duplicitar politic pe care îl face Vladimir Petruţ nu va aduce nimic bun comunităţii, dar cu siguranţă nici imaginii sale. Căvnicarii au astăzi un primar care se preocupă mult mai mult de viitorul său politic decât de interesul cetăţenilor", a declarat deputatul Sorin Bota. 

De aceeaşi părere este şi deputatul Călin Matei, care a arătat că, "în ultimul timp, primarul de Cavnic face declaraţii total neadevărate şi total surprinzătoare la adresa partidului în care se află. Nu cred că la nivelul pretenţiilor pe care el zice că le are, de lider politic în Cavnic, se pretează a mai fi membru de partid. Excluderea la modul lui de comportament din ultimul timp, surprinzător şi cu multe semne de întrebare, ar fi binevenită", a declarat parlamentarul de Maramureş, Călin Matei.

Gheorghe Şimon: "Oameni ca Petruţ nu au ce căuta în PSD"

Deputatul de Maramureş, Gheorghe Şimon este mult mai virulent decât colegii săi, afirmând că "primarului Vladimir Petruţ i se aplică foarte bine proverbul care spune că dacă eşti prost de mic, când eşti mare doar te joci. Face parte din categoria oamenilor fără scaun la cap şi toate declaraţiile pe care le-a făcut în ultima vreme mă duc cu gândul la faptul că cele cinci legi principale ale prostiei scrise de istoricul şi economistul italian Corlo Cipolla au fost concepute pentru el. Excluderea lui Petruţ nu este doar necesară, este benefică pentru a nu contamina şi alţi membri de partid. Noi am văzut ce fel de om este Vladimir Petruţ şi am convingerea că şi căvnicarii se vor convinge în scurt timp, dacă nu au făcut-o încă. Astfel de oameni nu au ce să caute în Partidul Social Democrat şi trebuie să ne debarasăm cât mai curând de ei. Asta trebuie să facem acum cu primarul Petruţ, să îl excludem, pentru că toate ieşirile sale publice ne dovedesc că acesta nu are nicio legătură cu doctrina social-democrată. Vorbim despre un om fără caracter, fără onoare, pentru care politica este o joacă fără responsabilităţi", a conchis deputatul PSD, Gheorghe Şimon. 

Senatorul PSD Maramureş, Liviu Marian Pop a precizat că Vladimir Petruţ trebuia să îşi dea demisia de mult timp, mai exact înaintea alegerilor locale din 2016. "Primarul Petruţ pare să aibă o agendă împotriva căvnicarilor şi apare o întrebare pertinentă şi corectă: dacă nu se regăseşte în Partidul Social Democrat, de ce nu a ales să candideze independent în alegeri şi nu cu sigla şi voturile partidului în spate? Consider că, în acest moment, excluderea sa din partid este necesară dar nu suficientă", a precizat senatorul PSD Maramureş, Liviu Marian Pop.”, se arată într-un comunicat al PSD Maramureș.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.