Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD sărbătorește noua lege a pensiilor cu o lovitură pentru partidele de dreapta

Inquam Photos / George Calin
PSD Ciolacu

Adoptarea cu o largă majoritate a noii Legi a pensiilor reprezintă împlinirea unuia dintre cele mai importante obiective politice ale PSD, a transmis marți formațiunea social-democrată, într-un comunicat de presă.

„Adoptarea legii cu o largă majoritate parlamentară și validarea actului normativ de către experții Comisiei Europene și ai Băncii Mondiale garantează atât sustenabilitatea pe termen lung a noului sistem de pensii, cât și stabilitatea politică privind aplicarea reformei, care anterior a fost blocată de guvernarea de dreapta din perioada 2020-2021”, conform sursei citate.

PSD mai transmite că a realizat astfel „angajamentul său față de pensionari de a elimina din PNRR plafonul de 9,4% din PIB privind cheltuielile cu pensiile, care ar fi putut determina înghețarea punctului de pensie până în 2070”. „Reamintim că acest plafon nedrept pentru pensionari a fost introdus în PNRR cu mult cinism de USR, care continuă să se opună reformării sistemului de pensii și creșterii sustenabile a veniturilor pensionarilor. Pensionarii trebuie să știe că USR este singurul partid care a votat împotriva noii Legi a pensiilor”, conform comunicatului.

Social-democrații amintesc că în timpul fostei guvernări de dreapta, pensiile au fost înghețate.

„Din anul 2017, când PSD a deschis dezbaterea privind necesitatea reformării sistemului de pensii și până la intrarea noii legi în vigoare de la 1 ianuarie 2024, valoarea punctului de pensie a crescut de peste două ori, de la 917 lei la 2.031 lei. Cea mai mare parte a acestei creșteri s-a realizat cu PSD la guvernare. Singura perioadă în care pensiile au fost înghețate a fost în 2021, în timpul guvernării PNL-USR”, a transmis formațiunea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.