Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD, singurul care se poate opune unui 'Guvern SRI', dar 'Ponta a vandut partidul'

sri

Premierul Victor Ponta este acuzat ca a 'vandut partidul' sub presiunea 'binomului SRI-DNA'. Acest lucru vine chiar in contextul in care numirea lui Mihai Razvan Ungureanu la SIE ar fi primul pas catre un 'Guvern SRI', iar PSD-ul ar fi singurul partid capabil sa se opuna.

Teoria apartine jurnalistului Ion Cristoiu care identifica doi poli in PSD - cei care vor sa iasa de la guvernare, reprezentati de Dragnea si Oprisan, si cei care vor tolera numirea lui MRU la SIE, vor ceda in fata 'binomului SRI-DNA' si vor ramane la guvrnare gata sa ii faca pe plac lui Iohannis, reprezentati de Victor Ponta si de cea care ii tine locul pana la intoarcerea din Turcia, Rovana Plumb.

"Numirea lui MRU e un test crucial și pentru PSD.

Așa cum am mai scris, în sine, nu văd nici o problemă ca MRU să fie director la SIE, în afară de aberația tragerii pe linie moartă a unui politician de care România politică, decimată de Binomul SRI-DNA, are nevoie.

Problema e că numirea de către Klaus Iohannis a fost dinadins făcută pentru a pune PSD în situația publică umilitoare de a primi un bocanc în gură fără să crîcnească.

Nu e vorba doar de nerespectarea condiției democratice firești ca măcar șeful SIE să țină cît de cît de PSD. E vorba de faptul că, spre deosebire de Euard Helllvig, MRU e puternic marcat ca legat de un partid, PNL. În istoria postdecembrismului, nu țin minte să fi cutezat vreun președinte să numească în fruntea unui Serviciu un lider politic precum MRU.

În aceste condiții, PSD se confruntă cu una dintre cele mai mari încercări din destinul său postdecembrist.

Dacă nu reușește acum să blocheze numirea lui MRU și să-l forțeze pe Klaus Iohannis să țină cont și de sugestiile principalului partid al țării, Cei care fac Rața mecanică de la Cotroceni să măcăne cum vor ei, cei care pun la cale un Guvern SRI, primul Guvern de acest fel din Istoria țării, inclusiv din perioada comunistă, vor deveni și mai obraznici, și mai îndrăzneți în Planul lor de a cuceri întreaga putere din țară pentru ei și pentru mafioții lor.

Și următoarea etapă, anunțată deja de purtătorii de cuvînt ai SRI din presă, va fi destrămarea PSD, singurul partid cît de cît în stare, prin structurile sale, să țină piept procesului de instaurarea a Statului de Cizme cu Epoleți.

Cum răspunde PSD acestei provocări?

Catastrofal.

Avem pe de o parte voci precum Liviu Dragnea, Marian Oprișan care avertizează că PSD nu poate rămîne la guvernare cu orice preț, ceea ce înseamnă despărțirea de UNPR-ul trădător și trimiterea acestei înjghebări acolo unde-i locul, la poalele Dealului Cotroceni, ca să ia poziție de drepți cînd se scoală din siestă Klaus Iohannis, iar pe de alta, voci precum cea a Rovanei Plumb care susțin că PSD trebuie să rămînă la Guvernare cu orice preț, inclusiv cu cel de a primi un hîrdău de rahat în cap fără a bombăni, ba chiar cu mulțumiri fierbinți aduse lui Klaus Iohannis pentru că-i gustos și frumos mirositor.

Rovana Plumb a fost desemnată de premierul fugar în Turcia drept președinte interimar al PSD.

Așa cum Klaus Iohannis și a tras o politiciană gonflabilă în persoana Alinei Gorghiu, Victor Ponta a găsit și el în persoana fără dimensiuni a Rovanei Plumb o adjunctă supusă pînă la smerenie.

E limpede că în chestiunea MRU, prin vocea Rovanei Plumb vorbește Victor Ponta, iar prin vocile lui Liviu Dragnea și Marian Oprișan, partidul numit PSD.

Așa cum am mai scris, pentru a-și salva pielea, Victor Ponta a vîndut Partidul. A început prin a accepta scoaterea din joc de către Binomul SRI-DNA a tuturor celor care ar fi fost în stare să mai opună rezistență la Operațiunea Destrămarea PSD. A continuat cu transformarea PSD într-o slugă a Cotrocenilor. Acum, jucînd comedia unei oarecare supărări, transmite totuși Rovanei Plumb indicația ca PSD să înghită și gălușca MRU.

De partea cealaltă, a PSD, se mai vede ici-colo cîte o rezistență disperată la Predarea Partidului.

Sunt însă rezistențe disperate, ale unor politicieni care știu că dosarele de la DNA stau să iasă, la ordin, din sertare.

Cum va vota PSD?

Probabil că se va da consemn public de votare după cum le spune conștiința.

Și multora dintre parlamentarii PSD știm de pe acum ce le spune conștiința.

Și anume că Binomul SRI-DNA îi poate înhăța în orice moment din plină stradă", a scris Cristoiu pe blogul personal.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.