Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD trimite patru parlamentari din Caraş Severin la Bucureşti, PNL - doi, iar PMP - unul

inquamphotos.com / Octav Ganea
alegeri vot stampila

Judeţul Caraş-Severin va fi reprezentat în Parlamentul României, pentru următorii patru ani, de cinci deputaţi şi doi senatori, patru dintre aceste mandate revenind PSD, potrivit rezultatelor finale anunţate joi de BEC. După ce la Camera Deputaţilor au fost atribuite, iniţial, două mandate Partidului Social Democrat, pentru Ion Mocioalcă şi Ion Spânu, această formaţiune politică a mai primit, prin Luminiţa Jivan, şi un al treilea mandat în urma redistribuirii. PSD a obţinut direct şi un mandat pentru Senat, prin Ionuţ Narcis Chisăliţă.

Partidul Naţional Liberal are două mandate de parlamentari. După cel de deputat al Valeriei Schelean Şomfelean obţinut direct, în urma redistribuirii a primit un mandat de senator şi Ion Marcel Vela. A treia formaţiune politică din judeţ reprezentată în Parlament în noua legislatură este Partidul Mişcarea Populară, prin deputatul Ion Tabugan.

Ion Mocioalcă este deputat în Parlamentul României, din anul 2000. După alegerile generale din acest an, Mocioalcă se va afla la cel de-al cincilea mandat de deputat din partea PSD. Acesta conduce filiala judeţeană a PSD Caraş-Severin, din anul 2005. De asemenea, este preşedintele Comisiei de Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională din Camera Deputaţilor.

Ion Spânu, cel care s-a aflat pe locul al doilea pe lista candidaţilor pentru Camera Deputaţilor este cel mai vechi consilier judeţean din CJ Caraş-Severin, în timp ce Luminiţa Jivan a fost directorul de cabinet al preşedintelui Consiliului Judeţean Caraş-Severin şi director al Cancelariei Prefectului, de unde a plecat, pentru o scurtă perioadă, la Ministerul Dezvoltării, ca şi consilier.

Ionuţ Narcis Chisăliţă, ales acum ca senator în Parlamentul României, s-a născut la data de 14 decembrie 1973. A mai fost ales deputat în legislatura 2008 - 2012, însă, în anul 2010 a fost implicat într-un grav accident de circulaţie, ceea ce a făcut să nu-şi poată duce la bun sfârşit mandatul. Este căsătorit şi are un copil. În anul 2000 a fost ales preşedinte al Tineretului social-democrat, iat în 2006, preşedinte al PSD Reşiţa.

Valeria Schelean-Şomfelean s-a născut la 24 martie 1981, este căsătorită şi are doi copii. Din 2012 este deputat de Caraş-Severin în Parlamentul României, vicelider al Grupului Parlamentar PNL din Camera Deputaţilor, vicepreşedinte în cadrul Comisiei juridice, de disciplină şi imunităţi din Camera Deputaţilor, vicepreşedinte în cadrul Comisiei parlamentare comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru elaborarea propunerilor legislative de revizuire a Constituţiei României. Valeria Schelean Şomfelean este secretar executiv în Biroul Politic Naţional al Partidului Naţional Liberal şi prim-vicepreşedinte al filialei PNL Caraş-Severin.

Ion Marcel Vela este preşedintele PNL Caraş-Severin, membru în Biroul Politic Central şi fost primar al municipiului Caransebeş din anul 2004 până în 2016. Marcel Vela a mai fost viceprimar al municipiului Caransebeş în perioada 1992-1996 şi prefect al judeţului Caraş-Severin, între anii 2000 - 2001, conform Agerpres.

Ing. silvic Ion Tabugan este la al treilea mandat de parlamentar, în 2008 fiind ales deputat, iar în legislatura 2012-2016 ocupând funcţia de vicepreşedinte în Comisia pentru Agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.