Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD va vota pentru ridicarea imunității lui Dan Șova. Comisia Juridică ar putea da mâine raportul

sova

Soarta imunității senatorului Dan Șova va fi decisă în cursul săptămânii viitoare după ce DNA a cerut să fie aprobată cererea de reținere și arest preventiv, în urma unor noi acuzații de luare de mită.

Ca și până acum, atunci când a fost vorba de cereri venite de la DNA, aleșii s-au contrazis. Nu s-au dezis de acest obicei nici de data aceasta.

UPDATE 15.55: Liderul senatorilor PSD Mihai Fifor a a transmis că nu s-a făcut nicio propunere în cadrul Biroului Permanent ca să se discute în plenul, de marți, subiectul Dan Șova, așa cum a precizat inițial Cătălin Boboc, președintele Comisiei juridice din Senat.

”A fost o singură propunere, cea a președintelui Senatului Călin Popescu Tăriceanu, aceea de a urma calea legală și regulamentară, în sensul trimiterii dosarului senatorului Dan Șova la Comisia Juridică, ce îl va analiza mâine, urmând ca în prima zi de lucru a Senatului, și anume, miercuri 2 decembrie, să fie programat acest punct pe Ordinea de zi ți în plenul Senatului, având în vedere că luni și marți sunt zile libere (Sfântul Andrei și 1 Decembrie - Ziua Națională). Nu înțeleg de ce liberalii persistă în lipsa de fair-play și transmit mesaje mincinoase, în ideea de a se creea sentimentul că ei sunt cei care sprijină înfăptuirea actului de justiție, iar noi nu. Nimic mai fals! Am în sprijinul declarației și stenograma ședinței vizate, care poate fi consultată de presă”, a declarat Mihai Fifor printr-un comunicat de presă.

UPDATE 14.20: Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a anunțat că plenul va da votul pe solicitarea DNA miercuri, 2 decembrie.

UPDATE 13.30: Președintele Comisiei Juridice din Senat, Cătălin Boboc, a anunțat că este foarte posibil ca forul să întocmească mâine raportul în cazul cererii DNA de încuviințare a reținerii și arestării preventive a senatorului Dan Șova.

„Săptămâna viitoare e foarte probabil ca miercuri să nu fie plen, pentru că sunt două zile libere înainte. (...) S-a mai întâmplat acest lucru. (...) Nu văd rostul să prelungim procedura. (...) Nu parlamentarii sunt chemați să judece astfel de situații, pentru asta avem instanțe”, a spus senatorul Cătălin Boboc.

Acesta a precizat că plenul va da un singur vot pe cererea DNA, reținerea și arestarea nefiind tratate separat (așa cum s-a întâmplat în cazul Elenei Udrea - n.r.).

Președintele PSD Liviu Dragnea a anunțat luni dimineața, 23 noiembrie, că senatorii social democrați vor vota pentru ridicarea imunității lui Dan Șova.

”Nu ne putem opune demersului Justiției. Cu toată părerea de rău PSD va ridica pentru ridicarea imunității”, a declarat președintele social democrat.

Conducerea Senatului a discutat luni în Biroul Permanent cererea DNA de aprobare a reținerii senatorului social democrat, după care a transmis Comisiei Juridice pentru raport. Avizul comisiei este unul consultativ, iar soarta lui Dan Șova va fi decisă în plenul Senatului.

Este nevoie de votul a 50% plus 1 pentru aprobarea cererii DNA din totalul senatorilor prezenți. Pe numele lui Dan Șova a mai existat o cerere de reținere și arestare în dosarul Turceni - Rovinari, pe care senatorii au respins-o.

Șova este acuzat de trafic de influență, informează un comunicat publicat pe site-ul DNA.

 „inculpatul Șova Dan-Coman i-a spus persoanei denunțătoare că îi poate asigura încheierea unui contract de asistență juridică cu CET Govora SA de tip abonament lunar, uzitat la acea vreme, iar valoarea contractului va fi în cuantum de 10.000 euro/lună.În schimbul acestui serviciu, Șova Dan-Coman a pretins de la persoana denunțătoare suma de 5000 euro pentru fiecare lună pe perioada executării contractului, adică jumătate din valoarea lunară a viitorului contract de asistență juridică ce urma să se încheie între CET […] Inculpatul Șova Dan-Coman a încasat de la societatea de avocați suma totală de 60.000 euro. Banii erau încasați în numerar, în fiecare lună, prin intermediar, la puțin timp după ce societatea de avocați încasa banii de la CET Govora.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.