Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD își devorează ministrul Justiției: ‘Nu e de-al nostru’ / EXCLUSIV

ponta cazanciuc

În PSD s-a format un curent pentru demiterea ministrului Justitiei dar Victor Ponta e de neclintit.

Surse din conducerea PSD au relatat, pentru stiripesurse.ro, ca in cea mai recenta sedinta a Comitetului Executiv National al partidului au fost ‘6-7 voci’ care i-au cerut Premierului Victor Ponta schimbarea ministrului Justiției, Robert Cazanciuc. “Dar opinia este generală”, au completat surse social-democrate.

“Exista o presiune foarte mare din partea parlamentarilor. Discutia privind schimbarea lui este foarte serioasa. Cazanciuc nu este destul de viguros. Nu simtim ca este de-al nostru, nu ajută Guvernul”, spun surse din PSD.

O discuție în acest sens a mai avut loc, marți, într-un cerc restrâns din PSD și surse social-democrate spun ca Victor Ponta nu-l va schimba pe ministrul Justiției. “Nu se întâmplă nimic. 99% rămâne”, ne-au declarat surse din PSD.

În tabăra contestatarilor solicitarea rămâne deschisă.

“Nu a facut nimic, e absent, e invizibil, nu lucreaza cu Parlamentul, nu se implica, nu face proiecte”, ne-a relatat un lider de filiala PSD care sunt capetele de acuzare la adresa lui Cazanciuc. „L-a contrazis pe Premier, a contrazis PSD-ul”, ne-a mai spus un lider PSD.

Subiectul va fi repus pe tapet la următoarea ședință a Comitetului Executiv Național, mai spus surse din partid.

Ponta: ‘Decizia îmi aparține’

Un moment similar în care s-a cerut eliminarea din Guvern a lui Robert Cazanciuc a avut loc la ședința Comitetului Executiv Național al PSD din iunie 2014, atunci când s-a votat candidatura lui Victor Ponta la alegerile prezidențiale.

Întrebat atunci dacă ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, ar putea fi în vizor pentru o eventuală remaniere, Ponta a declarat la 30 iunie 2014: ”Până la urmă, decizia îmi aparţine mie. Sigur că e importantă discuţia cu toţi liderii, dar decizia îmi aparţine mie şi decizia mea este ca domnul Cazanciuc să îşi facă mai departe treaba de ministru al Justiţiei”

Ministrul Justitiei declara, la randul sau, in iunie 2014, ca se va retrage atunci cand „echipa considera ca nu mai are nevoie” de el. „Nimeni nu este pe vecie într-o funcție. Atâta timp cât pot să fiu util într-o anumită funcție și încerc să fac tot ceea ce depinde de mine ca să fiu util acelei echipe, când echipa consideră că nu mai are nevoie de mine am să mă retrag”, spunea Robert Cazanciuc.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.