Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSRO cere alocarea a 6% din PIB pentru Educație și Sănătate

Mircea Geoana

Partidul lui Mircea Geoană vede o singură soluție pentru rezolvarea problemelor din Sănătate și Educație – creșterea alocării bugetare la 6% din PIB pentru cele două domenii.

“Problemele din Educație, ca și cele din Sănătate, nu mai pot fi rezolvate prin lungul șir de negocieri salariale care nu aduc de cele mai multe ori nimic nou pentru cei care activează în cele două sisteme. Vremea reparațiilor morale, dar parțiale, a trecut, iar Partidul Social Românesc cere soluții imediate pentru oamenii care se ocupă de sănătatea și educația noastră și a copiilor noștri. O majorare salarială nu va reuși să producă efectele dorite dacă nu vom lucra înspre crearea unui cadru mai amplu, către o reformă adevărată și de durată în Educație și Sănătate. Ambele domenii, vitale pentru orice societate funcțională, primesc prea puțini bani de la bugetul de stat”, se precizează într-un comunicat primit pe adresa stiripesurse.ro.

“Dacă nu vom aloca 6% din PIB pentru Educație și Sănătate nu vom reuși o reconstrucție sistemică reală. Rezolvarea inechităților salariale este, într-adevăr, o prioritate. În plus, creșterea salariilor trebuie să se facă pe criterii de performanță, iar impozitarea să fie diferențiată. România riscă să se blocheze înaintea Bacalaureatului, ca în fiecare an, dar și celor două examene cruciale electorale din următoarele luni. Problema e că ne-am învățat să propunem o permanentă reformă a jumătăților de măsură. Statul român este obliga să asigure accesul la învățământși sănătate, dar și să îi recompenseze pe cei care ni-l facilitează”, a spus Mircea Geoană, președintele Partidului Social Românesc.

Mai mult, adaugă cei din Partidului Social Românesc“la fel de importantă este reevaluarea angajaților din celor două domenii, motivarea celor care fac performanță și atragerea tinerilor care să asigure tranziția către un sistem bazat exclusiv pe criterii de performanță. Educația este singura șansă ca România să devină o țară dezvoltată și competitivă.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.