Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSRO şi PND vin cu noi propuneri pentru Codul Fiscal

geoana

Partidul Social Românesc (PSRO) şi Partidul Naţional Democrat propun reducerea TVA la 19%, întrucât într-o perioadă de creştere economică trebuie să se revină la o situaţie ante-factum, de dinainte de creşterea TVA de la 19% la 24%, afirmă, vineri, senatorul Mircea Geoană, preşedintele PSRO.

"PSRO propune reducerea de TVA la 19% pentru că atunci când acesta a crescut de la 19% la 24% nimeni nu a vorbit de gradualism. A fost un şoc, o măsură de corecţie brutală şi trebuie, într-o perioadă de creştere economică, să se revină la situaţia ante-factum", a scris preşedintele PSRO pe Facebook. 

Geoană adaugă, în al doilea rând, că "reducerea CAS de 5% trebuie să fie distribuită în mod egal, între angajatori şi angajaţi, pentru că România este ţara europeană care are una dintre cele mai cote de impozitare a muncii". 

"Totodată, propunem să se elimine din Codul fiscal prevederea în care cei 5,5%, care erau deductibili din impozit pentru salariaţi, respectiv 10,5% pentru pensionarii cu activităţi independente. Pentru că nu este normal să dai cu o mână şi cu alta să iei de la cei care sunt cei mai vulnerabili", mai susţine preşedintele PSRO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.