Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Publicația Bild din Germania susține că Berlinul ar putea lansa un vaccin anti-Covid-19 până la finalul acestui an

Facebook
seringa vaccin

Germania se pregăteşte pentru începerea vaccinărilor împotriva SARS-CoV-2, iar primele ar putea avea loc „înainte de finalul anului curent”, susține publicația Bild. Germania se pregăteşte din timp pentru momentul în care vaccinul va fi gata pentru a ajunge la oameni. Şi, potrivit publicaţiei Bild, citate de Reuters, acel moment nu este prea îndepărtat, informează Mediafax.

Ministerul Sănătăţii ar intenţiona să creeze 60 de centre speciale de vaccinare pentru a se asigura că dozele pot fi stocate în condiţii adecvate, la temperaturi potrivite. De asemenea, Bild susţine că oficialii germani au solicitat celor 16 state federale ale ţării să furnizeze adresele spaţiilor respective până în data de 10 noiembrie. Sursele nu au fost precizate.

Citește și: De ce trebuie ANULAT pelerinajul de la Sf. Dimitrie - argumentele unei asociații: scrisoare deschisă către patriarhul Daniel, Arafat, Berbeceanu, Vela și Tătaru

Ministrul Sănătăţii Jens Spahn, care a aflat miercuri că e infectat cu noul coronavirus, ar fi declarat în timpul unei videoconferinţe care a avut loc la începutul săptămânii că vaccinul dezvoltat de BioNTech va fi curând aprobat, transmite Bild. Publicaţia citează spusele unor participanţi la conferinţa respectivă, care au declarat că primele vaccinări ar putea avea loc „înainte de finalul anului curent”.

Citește și: Ludovic Orban explică de ce orașele intră în scenariul roșu unul după altul: 'Obiectivul nostru e ca oamenii să ducă o viață cât mai normală'

BioNTech îşi dezvoltă vaccinul anti-Covid-19 în parteneriat cu Pfizer Inc. Luna trecută, Germania a acordat finanţare de 745 milioane de dolari companiilor de biotehnologie BioNTech şi CureVac pentru a accelera procesul de lucru la vaccinurile împotriva noului coronavirus şi pentru a extinde capacitatea de producţie germană.

Situaţia epidemică din Germania e îngrijorătoare pe mai multe planuri, mai ales sanitar şi economic. Datele publicate de autorităţi indică tot mai multe cazuri zilnice de COVID-19, joi depăşindu-se pentru prima oară pragul de 10.000 de infectări în 24 de ore.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.