Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Publicaţia săptămânală americană 'The Village Voice' renunţă la ediţia printată după 62 de ani

midmanhattan.com
publicatia The Voice

Publicaţia săptămânală ''The Village Voice'', înfiinţată de scriitorul american Norman Mailer şi apreciată pentru articolele sale culturale şi anchetele jurnalistice, va renunţa la ediţia printată şi va rămâne disponibilă doar online, informează marţi Reuters. 

Peter Barbey, proprietarul publicaţiei pe care care a cumpărat-o de la Voice Media Group în 2015, a declarat că schimbarea este determinată de tendinţa presei de a migra către internet, iar cititorii aşteaptă acum ''o gamă variată de conţinut, de la text şi imagini, la podcasts, video sau alte formate''. 

Nu a fost decis încă un termen la care ediţia tipărită va fi închisă, spune Luke Carron, purtătorul de cuvânt al publicaţiei. 

Săptămânalul a fost distribuit gratuit în zona New York City din anul 1996 şi a fost finanţat prin anunţurile de mică publicitate, pentru care cererea de publicare a scăzut odată cu apariţia site-urilor specializate precum Craigslist. 

Compania ia în calcul câteva posibile parteneriate şi va continua să organizeze evenimente precum The Pride Awards, destinat realizărilor profesionale din comunitatea LGBTQ, a spus Barbey într-o declaraţie. 

''The Village Voice'' a fost înfiinţată de scriitorul Norman Mailer, deţinător al unui premiu Pulitzer, împreună cu alţi trei parteneri, în cartierul Greenwich Village din New York, în anul 1955. A devenit un premergător al fenomenului presei săptămânale alternative care a schimbat peisajul media tradiţional prin rubrici dedicate artei sau politicii. 

Ziarul a înfiinţat Obie Awards, dedicat producţiilor teatrale în afara Broadway, iar ilustratorul revistei, Jules Feiffer, a câştigat premiul Pulitzer. În paginile revistei au semnat, de-a lungul timpului, reporterul de investigaţii Wayne Barrett şi criticul muzical Nat Hentoff, dar şi scriitori precum Ezra Pound, James Baldwin, Lester Bangs sau Allen Ginsberg.

Citeşte şi: Ministrul Muncii, anunţ IMPORTANT pentru persoanele cu handicap: 'Prestații sociale MĂRITE din 2018' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.