Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Puciştii turci cumunicau printr-o aplicaţie criptată. 57 de persoane au fost arestate

turcia, arest

Autorităţile turce au arestat vineri 57 de persoane, suspectate de implicare în puciul eşuat din iulie anul trecut, în cadrul unei operaţiuni ce a vizat bursa din Istanbul, a anunţat agenţia proguvernamentală Anadolu, relatează AFP şi Reuters, conform agerpres.

Arestările au avut loc în şase provincii diferite şi au fost emise aproximativ 100 de mandate de arestare, a adăugat Anadolu, precizând că operaţiunea a continuat în cursul dimineţii.

INCIDENT aerian deasupra Mării Negre. Un avion spion american, INTERCEPTAT de armata rusă

Autorităţile suspectează aceste persoane de legături cu predicatorul islamist Fethullah Gülen, acuzat de Ankara de implicare în tentativa de lovitura de stat din 15 iulie. Acesta, stabilit în SUA, dezminte ferm acuzaţiile.

Potrivit cotidianului Habertürk, persoanele arestate vineri sunt foşti angajaţi ai bursei din Istanbul suspectaţi că au recurs la o aplicaţie de mesagerie criptată Bylock, care era, potrivit autorităţilor turce, instrumentul de comunicare al puciştilor.

Ei sunt de asemenea acuzaţi, potrivit Habertürk, de efectuarea unor tranzacţii în beneficiul Bank Asya, o bancă apropiată lui Fethullah Gülen şi care şi-a pierdut licenţa după lovitura de stat eşuată.

ALERTĂ - Explozie la Roma, lângă o clădire ONU. Mai multe maşini au fost avariate

De la puciul din iulie, peste 47.000 de persoane, în special poliţişti, magistraţi şi profesori, au fost încarceraţi şi peste 100.000 de persoane concediate sau suspendate din funcţie.

Măsurile luate au provocat preocuparea unor ong-uri şi ţări europene care denunţă o mişcare de reprimare care vizează în special mediile prokurde şi media critice, dar autorităţile turce afirmă că pedepsele sunt necesare pentru a curăţa instituţiile de elemente scizioniste.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.