Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Puciul eșuat din Turcia: Cine l-a SALVAT pe Erdogan

erdogan

Lovitura de stat din Turcia a eșuat.  Soldații, care au luat parte la evenimente, s-au predat. Noaptea de vineri s-a soldat cu 265 de victime, dintre care 104 de susţinători ai loviturii de stat. Peste 2000 de membri ai armatei au fost reținuți. În avalanșa de informații disparate, noi detalii ies la iveală la două zile după ce puciul din Turcia a eșuat.

Un motiv pentru revolta puciștilor trebuie văzut și în importanța și prioritizarea pe care acesta a acordat-o în ultimii ani bugetelor Armatei pentru achiziționarea de echipamente militare. Armata turcă alocă 50% din bugetul anual pentru salarii, beneficii și plata pensiilor militare.  De aceea, militarii sunt foarte sensibili la deciziile guvernului Erdogan.

Putin, conversație telefonică cu Erdogan. Mesajul FERM al liderului rus

265 de morți vor constitui pentru Erdogan justificarea a orice.

Greșeala strategică a acestei lovituri a fost faptul că Erdogan nu a fost anihilat. El ar fi trebuit să fie prima țintă, înainte de a scoate tancurile pe stradă, de a închide podurile peste Bosfor și de a lua sub control aeroportule din Ankara și Istanbul.

Surse din comunitatea de intelligence internațională au declarat pentru Q Magazine că, de fapt, complotiștii au vizat anihilarea președintelui turc, însă un serviciu de informații extern l-a prevenit pe acesta cu circa 20 de minute înainte ca hotelul în care Erdogan era cazat, în Marmaris, să fie bombardat. Serviciul de informații extern ar fi unul chinez, potrivit ultimelor date.

Numire CONTROVERSATĂ la Guvern: 'Călăul' lui Ceaușescu, angajat de tehnocrați

Erdogan a fost evacuat și puciștii au aruncat bombe asupra hotelului dintr-un avion F16, fără să știe realitatea din teren.

Președintele, care primise inclusiv această informație, că va fi folosit un F16, dăduse ordin la plecare ca avionul să fie doborât.

Simplul fapt că Erdogan a supraviețuit tentativei de asasinare, a schimbat soarta acestei lovituri. Ceea ce a urmat se știe deja.

Informațiile pe larg AICI

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.