Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pugilistul Alexandru Marin va boxa pe 30 noiembrie la Los Angeles pentru titlul mondial IBO

Pugilistul român Alexandru Marin va boxa pe 30 noiembrie la Los Angeles sau în Vegas pentru titlul mondial IBO la categoria supermuscă, potrivit Mediafax.

Ieşeanul a făcut un salt uriaş: în urmă cu opt ani dormea în sala de antrenament. Acum îşi trăieşte visul american în Maryland. Undeva pe coasta de est a Statelor Unite, într-un mic orăşel din statul Maryland, românul Alexandru Marin trăieşte din plin visul american. Este boxer profesionist la categoria supermuscă (115 pounds / 52 kg) şi mai are un singur pas până la titlul mondial. De fapt, este cel mai bine clasat pugilist român din toate clasamentele boxului profesionist în momentul de faţă: challenger la titlul IBO, locul 3 la IBF, locul 5 la WBO, deţinător al centurilor IBF Inter-Continental şi IBO Inter-Continental.

Viorica Dăncilă a dat lovitura în SUA: Acord cu Guvernul american pentru reactoarele 3 şi 4 de la Cernavodă

Toată cariera şi-a construit-o pe tărâm american, începând cu 2013, când a lăsat în urmă Iaşiul natal pentru a-şi urma un vis. Acasă i-au rămas soţia, o fetiţă de numai un an, părinţii şi neajunsurile ”câştigate” în anii de box amator. De trei ani, familia s-a întregit la Betsheda (Maryland), micul orăşel care l-a primit cu braţele deschise pe tânărul cu braţe de aur în România. Alexandru Marin a fost o mare speranţă a boxului amator românesc. La 18 ani, în 2010, cucerea medalia de bronz la Campionatele Mondiale de tineret de la Baku şi se clasa, câteva luni mai târziu, pe locul 5 la Jocurile Olimpice de Tineret din Singapore. Crescut într-o familie de boxeri, lui Alex Marin i se trasau încă de pe atunci trasee olimpice cu opriri la Londra şi Rio de Janeiro. Ediţia din 2020 încă nu fusese atribuită.

Meciul care i-a urcat în cea mai bună poziţia a carierei a avut loc pe 8 septembrie 2018 la Inglewood, California, ”la cinci ore distanţă cu avionul”. Alex Marin s-a impus atunci la puncte, ”split decision”, în faţa filipinezului Bruno Escalante (29 de ani, 17-4, 7KO), după zece reprize în care a suferit mai mult ca niciodată. În joc s-a aflat centura de campion IFB Inter-Continental la categoria supermuscă (52 kg).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.