Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PUN acuză Moscova de implicare în alegerile parlamentare din Republica Moldova

kremlin

Deputații Octavian Țîcu și Iurie Reniță, care candidează la alegerile parlamentare din 11 iulie pe listele Partidului Unității Naționale, acuză Kremlinul de ingerință în campania electorală din Republica Moldova, notează știri.md

Potrivit lor, Rusia își dorește în Republica Moldova destabilizarea politică și menținerea controlului asupra Chișinăului prin intermediul forțelor politice loiale și al agenților de influență pe care îi are în partidele politice.

Într-o conferință de presă, Octavian Țîcu a declarat că Federația Rusă își dorește să înstrăineze cât mai mult Republica Moldova de Uniunea Europeană și SUA prin acea destabilizare și compromiterea traseului de integrare europeană. Și cel mai important, în opinia sa, își dorește neutralizarea și chiar îndepărtarea României în relațiile cu Republica Moldova.

Potrivit lui Țîcu, informațiile publicate recent în presa germană cu privire la finanțarea campaniei lui Igor Dodon în alegerile prezidențiale vin să confirme „schema” despre care a vorbit și el nu o dată.

Deputatul a menționată că pentru realizarea scopurilor sale politice, Federația Rusă acționează în mai multe direcții. Și este vorba despre finanțarea și protejare partidelor pro-ruse și compromiterea forțelor pro-europene prin discreditarea lor prin propagandă și prin infiltrarea agenților.

„Se adeveresc lucrurile în privința căror acum un an am tras un semnal de alarmă – că Dodon și toată gașca lui coruptă sunt finanțați masiv de către Kremlin. Din păcate, acel mesaj și acel strigăt nu a fost susținut de alți deputați”, a declarat Iurie Reniță. Potrivit lui, nici până astăzi, procuratura nu a dat curs la dosarele, cum ar fi cel așa-zis Bahamas. Or, în aceste condiții se creează impresia că astfel Igor Dodon este protejat, a mai spus Iurie Reniță.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.