Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PUN dorește sancționarea lui Dodon. PCRM-PSRM acuzați de utilizarea resurselor administrative (Document)

Partidul Unității Naționale solicită sancționarea Blocului electoral al Comuniștilor și Socialiștilor (PCRM-PSRM) pentru utilizarea resurselor administrative în campania electorală. O contestație în acest sens a fost depusă astăzi, 31 mai, la Comisia Electorală Centrală.

Mai exact, PUN face trimitere la mai multe materiale difuzate de PSRM în care primarii și consilierii locali anunță sprijinul pentru blocul PCRM-PSRM, astfel încălcând prevederile Codului electoral. De menționat că potrivit prevederilor legislației, „candidaţii nu pot folosi mijloacele şi bunurile publice (resursele administrative) în campaniile electorale, iar autorităţile/instituţiile publice şi cele asimilate acestora nu pot transmite/acorda concurenţilor electorali bunuri publice sau alte favoruri decât pe bază de contract, în condiţii de egalitate pentru toţi concurenţii electorali”.

Amintim că zilele trecute Igor Dodon și PSRM ar fi admis o altă încălcare a prevederilor electorale. Liderul socialiștilor a publicat pe pagina sa de Facebook mai multe poze de la o întâlnire cu alegătorii din raionul Dubăsari, eveniment la care a participat și președintele raionului, socialistul Grigore Filipov care nu are niciun statut în actualul scrutin parlamentar.

Documentul poate fi consultat aici.

PUN cere sancționarea BECS

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.