Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Purtarea măştii de protecţie redevine obligatorie și în spaţiile deschise din județul Argeș

smartradio.ro
copil masca covid

Purtarea măştii de protecţie redevine obligatorie inclusiv în spaţiile deschise din judeţul Argeş, a decis, luni, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU).

"Se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie astfel încât să acopere gura şi nasul, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spaţiile publice închise şi deschise de pe raza administrativ-teritorială a judeţului Argeş, cu excepţia cazurilor prevăzute de lege", se menţionează în hotărârea adoptată de CJSU Argeş, potrivit agerpres.ro.

Conform aceleiaşi surse, în spaţiile comerciale de mari dimensiuni unde există sisteme alternative de manipulare a produselor de tipul cărucioarelor/coşurilor de cumpărături cu roţi şi a coşurilor de mână se va renunţa la utilizarea coşurilor de mână. În plus, nu este permis accesul în spaţiile comerciale a persoanelor care nu utilizează un sistem de manipulare al produselor.

"Medicii şi asistenţii şcolari care deservesc unităţile de învăţământ al căror scenariu de funcţionare impune participarea tuturor preşcolarilor şi elevilor la cursuri online vor fi delegaţi în această perioadă la Direcţia de Sănătate Publică Argeş, unde vor suplimenta personalul implicat în desfăşurarea anchetelor epidemiologice", se mai arată în hotărâre.

Incidenţa cumulată a cazurilor de COVID-19 la nivelul judeţului a ajuns, luni, la 4,93/1.000 de locuitori, în ultimele 24 de ore fiind confirmate 267 de noi cazuri, conform datelor comunicate de Instituţia Prefectului Argeş. În spitale sunt internate peste 600 de persoane, dintre care 32 la ATI.

În Argeş a intrat în vigoare, începând de luni, carantina săptămânală în şapte localităţi, în timp ce carantina de weekend a fost impusă în nouă localităţi.

Potrivit unei hotărâri anterioare a CJSU Argeş, carantină săptămânală între orele 20,00 şi 5,00 a fost impusă în comunele Poienarii de Argeş, Râca, Bradu, Rociu, Suseni, Albeştii de Muscel şi Oarja, unde incidenţa cumulată la 14 zile mai mare de 7,5/1.000 de locuitori.

Carantina de weekend între orele 20,00 şi 5,00 a fost impusă în municipiul Piteşti, oraşele Mioveni şi Ştefăneşti şi în comunele Stolnici, Ungheni, Băbana, Teiu, Băiculeşti şi Bascov, unde incidenţa cumulată la 14 zile mai mare de 6/1.000 de locuitori.

Perioada de carantinare este de minim 14 zile, în funcţie de evoluţia incidenţei.

"Reamintim că în timpul carantinei de weekend, de noapte, se interzice circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică în intervalul orar 20,00-5,00, iar în timpul carantinei săptămânale, de noapte, se interzice circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în toate zilele săptămânii, în intervalul orar 20,00-5,00", se arată într-un comunicat al Instituţiei Prefectului Argeş.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.