Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Purtarea măştii sanitare nu va mai fi obligatorie la bordul aeronavelor în Germania

smartreview
masti chirurgicale protectie

Obligativitatea de purtare a măştilor medicale de tip FFP2 la bordul aeronavelor, măsură inclusă iniţial în Legea pentru protecţia împotriva infecţiilor valabilă pe întreg teritoriul Germaniei, urmează să fie retrasă, informează DPA.

Totodată, legea va stipula de acum înainte că măştile FFP2 trebuie purtate nu numai în trenurile pe distanţe lungi, în spitale şi în azilurile de bătrâni, ci şi în cabinetele medicale, potrivit Agerpres.

Ministrul german al Sănătăţii, Karl Lauterbach, a declarat luni pentru DPA: ''Vaccinarea şi măştile sanitare rămân cea mai bună protecţie împotriva valului aşteptat de infectări cu Omicron. De aceea le utilizăm pe amândouă''. Măştile ar trebui ca atare purtate şi în cabinetele medicale, a adăugat el.

''Atâta timp cât situaţia pandemică o va permite, măştile nu vor fi solicitate în aeronave. Purtarea măştilor este însă în continuare recomandată în acest caz. Nu este o problemă de reguli, ci de bun simţ'', a mai spus ministrul german.

Anunţul despre modificarea acestei reglementări a fost relatat pentru prima dată de Redaktionsnetzwerk Deutschland (RND).

Potrivit legislaţiei în vigoare, obligativitatea privind purtarea măştii sanitare în aeronave este în continuare valabilă până pe 23 septembrie.

În ceea ce priveşte traficul aerian, s-a propus ca Guvernul federal să poată impune obligativitatea măştii pentru pasageri şi personalul aflat la bord prin ordonanţă, fără aprobarea camerei superioare a Parlamentului german - Bundesrat -, potrivit unei propuneri puse la dipoziţia DPA. Propunerea legislativă face referire la măşti FFP2 sau la măşti chirurgicale simple.

Industria aviatică a protestat de mai multă vreme împotriva obligativităţii privind utilizarea măştilor sanitare la bordul aeronavelor, argumentând că măsura nu se mai aplică în alte domenii ale vieţii cotidiene şi nici în alte ţări.

Camera inferioară a Parlamentului german - Bundestag - este aşteptată să promulge joi prevederile referitoare la coronavirus din Legea pentru protecţia împotriva infecţiilor pentru toamna acestui an.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.