Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Purtător de cuvânt al ITF: Speculaţiile despre găzduirea Finalelor Cupei Davis în Orientul Mijlociu nu sunt noi

wikipedia.org
cupa davis

Turneul final al Cupei Davis ar putea fi găzduit de Emiratele Arabe Unite în următorii ani, după cum a relatat, joi, Daily Telegraph, însă Federaţia Internaţională de Tenis (ITF) a precizat că un anunţ în acest sens va fi făcut săptămâna viitoare, potrivit Reuters, citat de agerpres.

Daily Telegraph scrie că ITF şi compania Kosmos, care este patroana competiţiei, au optat pentru a muta turneul în Emirate pentru o perioadă de cinci ani.

''Speculaţiile despre găzduirea Finalelor Cupei Davis în Orientul Mijlociu nu sunt noi. Boardul ITF studiază candidatele pentru 2022 împreună cu Kosmos şi va lua o decizie până la încheierea turneului final'', a reacţionat un purtător de cuvânt al ITF.

Ediţia din acest an a competiţiei este organizată în trei oraşe, Madrid, Torino şi Innsbruck, cu participarea a 18 echipe.

Competiţia masculină de tenis pe echipe, care a fost fondată în 1900, a trecut prin numeroase schimbări de format, cea mai recentă având loc în 2019, când s-a trecut de la sistemul meciurilor ''acasă şi în deplasare'' la un turneu final de tipul Cupei Mondiale, găzduit de Madrid. Ediţia de anul trecut nu s-a ţinut, din cauza pandemiei de Covid-19. Ediţia inaugurală, din 2019, a fost câştigată de Spania.

Reforma Cupei Davis a fost realizată în urma unui contract al ITF cu Kosmos, un grup spaniol de investiţii fondat de fotbalistul Gerard Pique, cu o valoare de trei miliarde de dolari pe o perioadă de 25 de ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.