Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Purtătorul de cuvânt al Armatei SUA promite contraofensivă feroce în Ucraina: Le-am trimis 600 de tipuri de arme

martin o donell

Colonelul american Martin O'Donnell, purtătorul de cuvânt al armatei SUA în Europa şi Africa, a declarat că Forțele Armate ale Ucrainei vor putea folosi 600 de tipuri de arme și muniții în timpul contraofensivei pe care o pregătesc.

"Noi, în mod colectiv, nu doar Statele Unite, ci și comunitatea internațională, am furnizat Ucrainei aproximativ 600 de tipuri de arme și muniții: de la tancuri Abrams la tancuri Leopard și sistemul Patriot" - a remarcat O'Donnell, într-un interviu acordat agenţiei ucrainene RBC. Potrivit oficialului militar american, "este mai mult decât are orice altă armată a lumii, în special o armată aflată în război". Martin O'Donnell a subliniat că "Ucraina se descurcă grozav".

Cu toate acestea, a subliniat colonelul, fiecare dintre tipurile de arme necesită să fie asigurat cu tot ce este necesar, în special muniție de apărare antiaeriană, pentru a închide spaţiul aerian atunci când forțele terestre lansează o ofensivă. O'Donnell nu a menţionat în mod concret niciun tip de armă care să poată schimba cursul războiului. "Nu cred că există un glonț de argint în această situație. Cred că glonțul de argint în acest caz este dorința ucrainenilor de a folosi cele 600 de sisteme diferite pe care le-am pus deja la dispoziție" - a afirmat Martin O'Donnell. Purtătorul de cuvânt al armatei SUA în Europa şi Africa a mai subliniat că nu toate armele sunt deja folosite. "În următoarele săptămâni și luni, când totul va începe, se va vedea modul în care ucrainenii folosesc sistemele care le-au fost furnizate" - a adăugat O'Donnell.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.