Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Purtătorul de cuvânt al BOR a luat la țintă șefii de partide: Nu ne permitem să ne transformăm în agenți electorali!

vasile banescu

Purtătorul de cuvânt al BOR a luat la țintă șefii de partide: Nu ne permitem să ne transformăm în agenți electorali!

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu, s-a exprimat împotriva politicienilor care vor să câștige voturi pe seama BOR.

"Biserica, prin reprezentanții ei, are obligația, nu doar misiunea, să fie model de echilibru și onestitate. Aceasta este vocația de natură morală a bisericii. În calitate de reprezentanți ai bisericii, nu avem voie, nu ne permitem să ne transformăm în agenți electorali.

Solicitarea ajutorului bisericii în sfera electorală este o mare eroare.

Faptul că există facțiuni politice care încearcă să măgulească biserica, să o valideze, ca și cum biserica ar avea nevoie să o valideze cineva, este o mare eroare, inclusiv în percepția oamenilor bisericii, care consideră că, dacă cineva rostește cuvinte și se laudă cu aderențe creștine, asta ar ajută cu ceva biserica", a explicat el, potrivit antena3.ro.

Vasile Bănescu: "Biserica nu are adversari pe măsura ei în spațiul public. Suntem pe primul loc, dar nu trebuie să-l compromitem"

"Biserica nu este vânată de nimeni, biserica nu are adversari pe măsura ei în spațiul public.

Biserica ortodoxă este în topul încrederii societății românești, și nu întâmplător. Dar acest loc trebuie păstrat și nu trebuie compromis. Acesta este un mesaj pe care îl ofer mereu de câte ori pot.

Întâlnirea religiosului cu politicul trebuie să se consume doar în sfera socialului, în sfera caritabilului, unde biserica are o foarte mare contribuție în spațiul românesc actual. Nu în sfera politicului.

Bineînțeles că se consumă contacte, întâlniri la care biserica poate fi invitată, dar acesta nu pot fi electorale. Biserica nu are nevoie de validarea politicului.

Biserica este o instituție care poate valida pe cineva, dar nu electoral", a conchis purtătorul de cuvânt al BOR, conform presei naționale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.