Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Purtătorul de cuvânt al Meta a intrat în vizorul Kremlinului - A fost inculpat pentru terorism în Rusia

Reddit
meta verificat blue

Un tribunal rus l-a inculpat luni în contumacie pe Andy Stone, purtătorul de cuvânt al Meta, gigantul american de reţele sociale, şi a ordonat plasarea lui în detenţie, acuzându-l de "promovare de activităţi teroriste", în timp ce compania este clasată drept "extremistă" în Rusia, informează AFP, potrivit Agerpres.

"Tribunalul a dat curs cererii anchetatorului, alegând o măsură constrângătoare sub forma unei detenţii provizorii la adresa lui Andy Mark Stone", care nu se află în Rusia, a anunţat o purtătoare de cuvânt a tribunalului, Olga Nazarova, citată de agenţia de presă rusă Interfax.

El este acuzat că "a încurajat activităţi teroriste, folosindu-se de poziţia sa oficială", infracţiune pasibilă de 20 de ani de detenţie, a precizat tribunalul.

Duminică, Ministerul de Interne rus a inclus numele lui Andy Stone, directorul pentru comunicare al Meta, pe lista persoanelor date în urmărire.

Rusia desemnase oficial, în octombrie 2022, grupul american, compania-mamă a Facebook, Whatsapp şi Instagram, drept organizaţie "teroristă şi extremistă", deschizând posibilitatea unor urmăriri judiciare aspre împotriva utilizatorilor săi în această ţară.

Facebook şi Instagram sunt de asemenea blocate în Rusia de la declanşarea ofensivei împotriva Ucraina şi sunt inaccesibile fără Reţeaua Virtuală Privată (VNP), la fel ca Twitter şi foarte numeroase site-uri media critice la adresa puterii ruse.

Înainte de interzicerea ei, milioane de ruşi erau utilizatori ai aplicaţiilor Meta, în special Instagram, o reţea care rămâne foarte apreciată de tinerii din Rusia, în pofida blocării ei.

În aprilie 2022, Rusia îl plasase pe patronul Meta, Mark Zuckerberg, pe lista neagră a persoanelor cărora le-a fost interzisă intrarea pe teritoriul rus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.