Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului: 'Ameninţările care vizează aeroportul din Kabul rămân reale și precise'

abc27.com
john kirby pentagon

Ameninţările care vizează aeroportul din Kabul rămân "reale" şi "precise", a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, în preziua expirării termenului-limită pentru retragerea trupelor americane din Afganistan, relatează AFP.

"Această operaţiune a fost mereu periculoasă, dar suntem într-un moment în mod special periculos", a subliniat John Kirby. "Ameninţările sunt încă reale, actuale şi adesea precise", a mai spus el.

"Comunicăm cu talibanii (...) pentru a ne asigura că nu există erori sau neînţelegeri", a adăugat el, refuzând să spună când retragerea americană totală, prevăzută pentru marţi, va fi efectivă, relatează Agerpres.ro.

După atentatul de joi de lângă aeroport, revendicat de gruparea Statul Islamic în Khorasan (SI-K) şi care s-a soldat cu peste o sută de morţi, între care 13 militari americani, armata americană a anunţat că a dejucat duminică un atentat cu maşină-capcană şi a interceptat luni tiruri cu rachete asupra aeroportului din Kabul.

Pentagonul a deschis o anchetă asupra loviturii aeriene de duminică, care, potrivit Washington Post, ar fi provocat moartea a zece civili, printre care mai mulţi copii, toţi membri ai aceleiaşi familii.

"Efectuăm o anchetă. Dacă avem informaţii potrivit cărora am provocat moartea unor nevinovaţi, vom fi transparenţi", a spus John Kirby.

"Nimeni nu doreşte genul acesta de lucruri", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului american al Apărării. Dar "există o ameninţare foarte reală, foarte specifică şi foarte iminentă împotriva aeroportului, a forţelor noastre de pe aeroport şi a civililor din zona aeroportului", a adăugat el.

Generalul Hank Taylor a precizat că 122.000 de persoane au fost evacuate din Afganistan din luna iulie, printre care 5.400 de americani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.