Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Purtătorul de cuvânt al PNL 'trage' în PSD: 'Tendinţele de derapaje către zona de populism'/ 'Politica nu este un poker'

pn psd pnl

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe a declarat, miercuri, în emisiunea Talk News de la Profit TV, despre solicitarea de fair-play a preşedintelui Florin Cîţu, că politica nu este un poker.

„Aici nu se licitează, nu se ofertează piaţa cu tot felul de lucruri fanteziste care mai devreme sau mai târziu se dovedesc că nu au acoperire bugetară”, a spus el, dând ca exemplu declaraţiile privind TVA zero la alimente sau TVA zero la energie şi adăugând că ”după aceea realizezi că practic nu poţi face lucrul acesta, pentru că ministrul de Finanţe spune negru pe alb că nu există acoperire bugetară pentru a susţine un astfel de demers”.

„Din punctul meu de vedere, diferenţa dintre fairplay şi lipsă de fairplay în politică (..) este cât se poate de clară, este diferenţa între o dezbatere politică autentică, pe orice subiect (...) şi tendinţele de derapaje către zona de populism”, a spus purtătorul de cuvânt al PNL, potrivit news.ro.

Ionuţ Stroe a precizat că politica ”nu este un poker, este un lucru foarte serios”.

„Aici nu se licitează, nu se ofertează piaţa cu tot felul de lucruri fanteziste care mai devreme sau mai târziu se dovedesc că nu au acoperire bugetară. Politica nu este un lucru în care să ai un dialog prin intermediul presei, după care să concluzionezi, la trei săptămâni”, a spus Ionuţ Stroe, precizând că există nişte reguli care guvernează această coaliţie.

„Avem agende diferite, noi suntem un partid de dreapta, care prmovează zona economică, un partid reformist, cu altă agendă, ei au o agendă socialistă, care se bazează pe pensii, pe salarii (..) Aceste două agende care pot intra în coliziune, dar acum avem o guvernare împreună şi de aceea tot ce facem împreună mult mai decent, ar fi onorabil să se discute înainte de a fi ofertată opinia publică cu fel de fel de lucruri care apoi să se dovedească a fi doar declaraţii politice şi, ca să îl citez pe domnul Cîţu, electorale. Cum ar fi TVA zero la alimente, TVA zero a energie. După aceea realizezi că practic nu poţi face lucrul acesta, pentru că ministrul de Finanţe spune negru pe alb că nu există acoperire bugetară pentru a susţine un astfel de demers”, a spus Ionuţ Stroe.

Purtătorul de cuvânt al PNL a arătat că şi-ar dori ca cele două partide să ia deciziile în interiorul coaliţiei şi apoi să iasă împreună să le anunţe, nu fiecare pe vocea lui.

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat, marţi seară, că este nemulţumit de modul în care se comună în coaliţie, aşteptând mai mult fair-play din partea partenerilor. Cîţu susţine că şi lui i-ar fi uşor să propună pe Facebook măsuri irealizabile şi apoi, după şedinţa coaliţiei, să spună că nu se poate pentru că nu sunt de acord partenerii de coaliţie.

„E foarte uşor să vin şi eu să scriu pe Facebook că vă propunem să creştem pensiile cu 60 % sau cu 80 %. Mă duc în coaliţie, nu se poate, bineînţeles, şi apoi să spun nu vrea partenerul de coaliţie. Aş vrea mai mult fair-play, să vorbim în coaliţie, nu înainte de coaliţie, să aruncăm tot felul de mesaje pe surse sau prin comunicatori”, a declarat Florin Cîţu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.