Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Purtătorul de cuvânt al președintelui, explicații oficiale pentru atacul la CCR

presidency.ro
Madalina Puscalau Dobrovolschi

Purtătorul de cuvânt al președintelui Klaus Iohannis, Mădălina Dobrovolschi, vine cu explicații oficiale pentru decizia președintelui de a ataca la Curtea Constituțională legea lui Liviu Dragnea prin care se elimină 102 taxe.

Citește și: Klaus Iohannis a atacat la Curtea Constituțională Legea privind eliminarea a 102 taxe

”Primul lucru pe care vreau sa il subliniez este ca domnul presedinte, Klaus Iohannis, e un sustinator al ideii eliminarii unor taxe. Avem prea multe taxe, in esenta reducerea numarului lor este o idee buna.

Cazul de fata este insa unul special. Vorbim despre o lege cu un impact bugetar semnificativ, care chiar daca presupune efecte importante, nu s-a bucurat de etapa normala si necesara a unei dezbateri publice. Este, asa cum a numit-o domnul presedinte o ‘modalitate heirupista, care e fundamental contraproductiva si daunatoare Romaniei". Graba cu care a fost tratat acest subiect de catre Parlament si care indica un periculos populism electoral, a facut ca unele dintre masurile prevazute de textul legii sa contina indicii de neconstitutionalitate.

Nu voi intra in detalii tehnice, pentru ca textul comunicatului de presa pe care l-ati primit este foarte detaliat si contine toate elementele care ridica semen de intrebare. M-as referi insa in mod special la taxa radio tv, pentru ca perspectiva eliminarii ei fara o dezbatere publica prealabila a starnit un val de solicitari din partea conducerii celor doua institutii, sindicatelor, organismelor si asociatiilor de profil care i-au cerut presedintelui sa nu promulge legea. De altfel presedintele a incurajat consultarea publica pe acest subiect si prin dezbaterea organizata de Active Watch saptamana trecuta, la care a participat.

Drept urmare, domnul presedinte, Klaus Iohannis considera ca Legea privind eliminarea unor taxe şi tarife trebuie supusa unui control de constitutionalitate, inainte de a parcurge urmatorii pasi spre promulgare”, a declarat Mădălina Dobrovolschi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.