Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Puterea de la Chișinău amenință: Satele cu primari europeni trebuie să fie primele la suportul din partea UE, iar cei care au votat cu bandiții să își asume

PAS
Igor Grosu PAS

„Cei care au votat pentru reprezentanții bandiților, să-și asume această decizie, iar satele care au votat primari proeuropeni cu viziuni clare, trebuie să fie primii care să beneficieze de suportul care vine din partea țărilor Uniunii Europene”. Această opinie a fost exprimată de președintele Parlamentului, Igor Grosu, în cadrul emisiunii „Puncte de Reflecție” de la Vocea Basarabiei preluată de stiripesurse.ro

Întrebat dacă și în localitățile unde nu au câștigat primari cu viziuni proeuropene sunt și cetățeni care merită să fie susținuți de stat, Igor Grosu a declarat că acele sate o să fie finanțate doar din bugetul de stat.

„Da, acele sate o să fie finanțate din bugetul de stat, dar când vezi localități unde s-au făcut investiții din bani europeni, din bani românești și continuă să sperie populația că vin românii, le cumpără pământul, nu știu ce le fac – mie mi se pare incorect față de contribuabilul român. Și eu sunt obligat să analizez și să mă uit care sate și care orașe au ales primari proeuropeni și, în primul rând, să-i motivăm pe aceștia, și cei care au optat pentru altă viziune, pentru modelul barbar – îmi pare rău, o să aveți finanțarea ceea standard care este de la bugetul de stat.

Iată, eu vreau ca toți cetățenii să se mobilizeze și să facă și o presiune pe primari, pe consilieri, să le spună: „Măi, drumul acesta din ce bani e făcut? Sau grădinița asta nu cumva e făcută din bani românești, dar sistemul acesta fotovoltaic nu cumva e finanțat de Uniunea Europeană?”. Deci, trebuie să fim corecți și în raport cu noi, și cu cei care ne ajută, da, din puținul lor, pentru că aceștia-s bani ai cetățenilor Uniunii Europene, care au dat o parte din venitul lor și au zis: „Haideți să-i ajutăm pe cetățenii Republicii Moldova să aibă și ei condiții, canalizare, apă, lumină, iluminare stradală”, a precizat președintele Parlamentului, Igor Grosu.

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, susține că „PAS a câștigat alegerile în țară”. „Probabil cea mai importantă concluzie a acestor alegeri este faptul că mesajul pro-european a câștigat detașat în toată țara”, a scris Spînu, într-o postare pe Facebook.

Pe 5 noiembrie 2023, moldovenii au fost așteptați la vot, ca să-și aleagă primarii și consilierii locali.

Pentru cele 898 de funcții de primar, au fost înregistrați peste 3 900 de candidați, iar pentru cele 11 058 mandate de consilier în consiliile locale - peste 56 mii de persoane. Mai mulți dintre aceștia au picat însă din buletine, după ce Comisia pentru Situații Excepționale a exclus din cursă Partidul Șansă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.