Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Puterea de la Chișinău susține că neutralitatea nu este suficientă pentru a asigura stabilitatea și securitatea

Realitatea.md
Nicu Popescu

Vicepremierul, ministrul afacerilor externe și integrării europene, Nicu Popescu, a declarat că „neutralitatea Moldovei nu este suficientă pentru a asigura stabilitatea și securitatea în republică și în regiune”. Potrivit „INFOTAG”, el a făcut declarația ieri, într-un interviu telefonic pentru postul Pro TV-Chișinău.

„Ţinând cont de instabilitatea din spațiul eurasiatic, putem afirma că, din păcate, prevederea noastră constituțională referitoare la statutul de neutralitate nu este suficientă pentru a asigura stabilitatea în țară și în regiune. Prin urmare, avem nevoie de sprijin, parteneriat, precum și de echipamente pentru a menține pacea și liniștea în țara noastră”, a spus Popescu.

El a menționat că Moldova cooperează în domeniul securității și apărării atât cu UE, cât și cu țările în mod individual, pe bază bilaterală.

„Trebuie să dezvoltăm această cooperare, trebuie să consolidăm relațiile cu NATO pentru a consolida capacitățile în domeniul apărării și asigurării securității țării. Acest parteneriat se referă la domeniul securității cibernetice, precum și la asistența în furnizarea de echipamente neletale, dar și echipamente letale. Orice stat, inclusiv unul neutru, are nevoie de capacitatea de a proteja și asigura pacea și securitatea pe teritoriul țării”, a subliniat viceprim-ministrul.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.