Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Putin a aprobat o nouă versiune a Strategiei de securitate națională

Vladimir Putin

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a aprobat o nouă versiune a Strategiei de Securitate Națională a Federației Ruse. Decretul a fost publicat pe portalul oficial al informațiilor juridice, informează agenția Rambler.ru.

”Se aprobă anexa privind Strategia de Securitate Națională a Federației Ruse”, se spune în respectivul document. Decretul intră în vigoare din momentul semnării.

Consolidarea suveranității și securității Rusiei și protejarea bazelor tradiționale ale societății ruse dobândesc o însemnătate de o importanță vitală pe fondul politicii consecvente de descurajare a Rusiei promovate din afara ei, se arată în noua versiune a Strategiei.

”Pe fondul punerii în aplicare a politicii consecvente de descurajare a Federației Ruse, de o importanță vitală pentru țara noastră o capătă întărirea suveranității ei, a independenței, a integrității ei statale și teritoriale, protejarea bazelor tradiționale spirituale și morale ale societății ruse, asigurarea apărării și securității, precum și prevenirea amestecului în treburile interne ale Federației Rusie”, se subliniază în document.

În Strategie se arată că pentru apărarea intereselor naționale ale Rusiei de amenințările externe și interne, ”inclusiv de acțiunile neprietenoase ale statelor străine”, se impune ”creșterea eficienței modului de utilizare a realizărilor existente și a avantajelor concurețiale ale Rusiei, ținând cont de tendințele pe termen lung ale dezvoltării mondiale”.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.