Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Putin a DAT ORDIN: vrea plan URGENT de luptă contra Omnicron - Șeful Rusiei cere MONITORIZAREA eficienței vaccinurilor

vladimir putin

Președintele rus, Vladimir Putin, a cerut guvernului să pregătească un plan de acțiune în următoarea săptămână pentru a lupta împotriva variantei Omicron a coronavirusului, anunță Reuters. Putin a declarat că este importantă menținerea rezervelor de medicamente, oxigen și paturi de spital. "În primul rând, este necesar să monitorizăm în mod constant eficiența testelor și a vaccinurilor, să folosim algoritmi clari pentru a reduce răspândirea infecției", a declarat el marți la un forum de investiții.

Citește și: Directorul Moderna DĂ ALERTA: vaccinurile NU DOAR CĂ NU sunt eficiente împotriva Omicron, dar producția de NOI seruri va dura luni de zile

Rusia a trecut prin luna cu cele mai multe decese cauzate de COVID-19 în octombrie, înainte de apariția noii tulpini Omicron, și a fost nevoită să impună o închidere a activității la nivel național timp de o săptămână la începutul lunii noiembrie. Cazurile și decesele au scăzut de la nivelurile maxime, dar rămân ridicate. Marți, grupul operativ pentru coronavirus a raportat 33.860 de cazuri noi și 1.209 decese în ultimele 24 de ore. Rusia nu a raportat încă niciun caz de variantă Omicron. Țara a înregistrat peste 9,6 milioane de infecții cu COVID-19 de la începutul pandemiei și 275.193 de decese în total.

Putin spune că noua tulpină a pus sub semnul întrebării perspectivele de redresare economică globală și a subliniat importanța recunoașterii reciproce a vaccinurilor și a certificatelor de vaccinare. Vaccinul rusesc Sputnik V așteaptă în continuare aprobarea Organizației Mondiale a Sănătății.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.