Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Putin a graţiat două femei condamnate pentru 'înaltă trădare'

sputnik
putin

Preşedintele rus Vladimir Putin a graţiat două femei condamnate pentru "înaltă trădare" după ce acestea trimiseseră SMS-uri informând despre deplasarea tancurilor ruseşti spre Georgia cu puţin timp înainte de scurtul război între cele două ţări în 2008, au anunţat sâmbătă autorităţi ruseşti, citate de AFP şi AGERPRES.

"Determinat de principii umanitare", preşedintele Putin le-a graţiat pe Annik Kessian şi Marina Djandjgava, în două decrete publicate sâmbătă pe site-ul de difuzare oficială a documentelor juridice al autorităţilor ruse. Decretele urmează să intre în vigoare după zece zile de la publicarea lor.

Citeşte şi: ULTIMA ORĂ: Guvernul, OUG SECRET privind modificarea Legii pensiilor SPECIALE (presă)

Ambele fiind locuitoare din Soci, staţiune balneară rusească situată nu departe de frontiera cu Georgia, cele două rusoaice au fost condamnate pentru că trimiseseră SMS-uri unor "prieteni" georgieni, informându-i că văzuseră tancuri ruseşti staţionate în gara oraşului lor cu câteva luni înainte de războiul-fulger dintre cele două ţări care a avut loc în 2008. 

Născută în 1959, Annik Kessian fusese condamnată în august 2015 la opt ani de detenţie într-un lagăr, iar Marina Djandjgava - născută în 1958 - fusese condamnată în mai 2014 la 12 ani de lagăr. 

Moscova şi Tbilisi nu mai întreţin relaţii diplomatice de la războiul-fulger din august 2008, în cursul căruia Rusia a invadat o parte din Georgia şi şi-a menţinut trupele în două regiuni separatiste georgiene situate la frontiera sa, Osetia de Sud şi Abhazia, cărora le-a recunoscut independenţa.

Citeşte şi: Sindicatele poliţiştilor, APEL către Guvern după zvonul modificării Legii pensiilor speciale: 'Îi ROG să nu facă aşa' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.