Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Putin acuză - Cazul Skripal, o tentativă a occidentului de a frâna dezvoltare Rusiei

www.news.ro
Vladimir Putin apă inghetata

Preşedintele rus Vladimir Putin a afirmat joi că acuzaţiile occidentale de spionaj ce vizează Rusia, îndeosebi otrăvirea în Marea Britanie a fostului agent dublu Serghei Skripal, sunt pretexte pentru ''a frâna dezvoltarea'' ţării, relatează AFP preluată de Agerpres.

''Dacă nu ar fi existat Skripal, ei şi-ar fi imaginat altceva. Obiectivul este simplu: să frâneze dezvoltarea Rusiei, considerată drept un posibil concurent'', a afirmat Putin în conferinţa se de presă anuală, ca răspuns la o întrebare referitoare la aceste scandaluri.

Putin a criticat de asemenea recenta inculpare a rusoaicei Maria Butina în SUA, unde este acuzată de ''complot'' în vederea ''promovării intereselor Rusiei'', ea pledând ''vinovată''.

''Nu înţeleg ce ar putea mărturisi ea ţinând cont de faptul că nu îndeplinea nici un fel de misiune a guvernului'', a declarat Putin. ''Nu înţeleg de ce au închis-o. Nu există nici o bază'', a continuat el.

În opinia lui Putin, sancţiunile economice impuse Rusiei de către Occident sunt rezultatul influenţei crescânde a Rusiei în lume. ''Acest fapt are legătură cu creşterea puterii Rusiei'', a mai spus el.

Liderul rus, care a evocat îndeosebi progresele din sectorul agricol rus, este de părere că sancţiunile au fost într-un oarecare sens pozitive. ''Economia noastră s-a adaptat la limitările din exterior'', a afirmat Putin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.